Országos hetedikek

2023.12.19. 19:42

Soproni licistasiker a matekversenyen

Többfordulós, színvonalas, nehéz matematikaversenyen teljesített kiválóan a Líceum csapata. A négy versenyző nemrég még mujkóként ismerkedett a gimnáziummal, most pedig már dicsőséget szereztek az iskolának.

Kisalföld.hu

Hátul Gécsekné Balogh Réka és Nagy Andrásné tanárnők, elöl Németh Zsejke, Kocsis Emília, Mosonyi Zalán és Román Márton látható az oklevéllel.

A Bolyai Matematika Csapatversenyre több száz iskolai csoport nevezett az egész Kárpát-medencéből. A többfordulós megmérettetésen sikerrel vette az akadályokat négy ötödikes licista is, akiket ugyan a véletlen hozott össze, de a matek és a versenyszellem csapattá tett. Németh Zsejke (5. A), Kocsis Emília (5. A), Román Márton (5. B) és Mosonyi Zalán (5. B) – Nagy Andrásné és Gécsekné Balogh Réka tanítványai – az országos döntőben a hetedik helyen végeztek! 

– Színvonalas verseny volt, több fordulóval, de tanítványaink mindegyikre lelkesen és szorgalmasan készültek. A budapesti Veres Pálné Gimnáziumban volt az országos döntő, ahová már csak a legkiválóbbakat hívták be. A végső sorrendet az döntötte el, hogy a feladatokat ki hogyan tudta prezentálni. Még a csapatmunkát, az összhangot is figyelték, vagyis sokkal többet kellett nyújtani a matematikai feladatoknál – mondták el a büszke felkészítők. 

A négy diák rendszeresen találkozott egymással az elmúlt hónapokban, iskolán belül és kívül is. Még Marci apukája is segített a gyakorlásban. Hogy mennyire összehozta a feladat a licistákat, mutatja az is, hogy már most eldöntötték, jövőre újra indulnak a Bolyai Matematika Csapatversenyen, választanak egy ütős csapatnevet, és próbálnak még jobb helyezést elérni a főleg geometriai és logikai feladatokban erős megmérettetésen. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában