kisalfold.hu podcast

2023.12.24. 06:25

Készüljünk együtt a szilveszteri bulira Varga-Horváth Adriennel + receptek

Varga-Horváth Adrienn, a Mákvirág Gasztroklub ügyvezető tulajdonosa is szereti a házibulikat és mint gasztro-szakember, természetesen a konyhában is készül az új esztendő méltó fogadására.

Pozsgai Kitti

Varga-Horváth Adrienn

Hogyan tudunk kényelmesen, mégis látványosan vendégeket fogadni? Mik azok az ételek, amik nem maradhatnak ki az ünneplésből? Tartsanak velünk a készülődésben. Adrienn hozott néhány recept ötletet is.

Hallgassa meg!

Receptek

SERTÉS-RILETTE LILA-HAGYMA MARINÁDDAL

SERTÉS-RILETTE LILA-HAGYMA MARINÁDDAL

Hozzávalók 6 főre: 60 dkg lapocka vagy dagadó, 1 fej fokhagyma, só, bors, sertészsír, 2 fej lilahagyma, 2 ek fehérborecet, 1 tk koriandermag, 1 kk só, cukor.
Elkészítés: a húst kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és annyi sertészsírban, ami ellepi, puhára sütjük. (100-120 fokon akár 2-3 órán át is, vagy 160 fokon 1 óra alatt.) Ha megsült, késes aprítóval – ha sokáig sütöttük, akkor akár villával is- szálaira szedjük a húst, és a sült fokhagymával és a kihűlt sertészsírral krémes pástétomot keverünk belőle. 

FŰSZERES GARNÉLA- ÉS SZÁRNYAS NYÁRS

FŰSZERES GARNÉLA- ÉS SZÁRNYAS NYÁRS

Hozzávalók 4 főre: személyenként 15 dkg csíkokra vágott csirkemell vagy garnéla, 2 chilipaprika, kb. 4 cm-es gyömbér darab, 2 gerezd fokhagyma, 1 ág kakukkfű, 1 evőkanál citromlé, késhegynyi Cayenne bors és őrölt fahéj, só, bors, olívaolaj, zellerszár és kápia paprika.
A saslikpálcikákat hideg vízbe áztatjuk, a zellerszárat és a kápia paprikát ujjnyi széles csíkokra vágjuk, a csirkemellet pedig 1-2 cm vastagra csíkozzuk. Elkészítés: váltakozva felfűzzük a paprikát és a zellerszárat a garnélával vagy a csirkemellel. A többi hozzávalót felaprítjuk a páchoz, összekeverjük a fűszerekkel és 1-2 evőkanál olívaolajjal. A nyársakat átkenjük a páccal és legalább fél órát hűtőben pihentetjük, majd forró grillserpenyőben kevés olajon mindkét felét ropogósra pirítjuk.

GRISSINI

GRISSINI

Hozzávalók 4 főre: 350 g búzaliszt m 17 g friss élesztő, 200 ml langyos víz, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, víz a kenéshez, durva tengeri só a tetejére.
Elkészítés: az élesztőt elkeverjük a langyos vízben a cukorral és felfuttatjuk. A többi hozzávalóval 5 perc alatt robotgéppel simára dagasztjuk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük, a sütőt közben 230 fokra előmelegítjük. A tésztából diónyi mennyiségeket tépünk, két tenyerünk között hosszú kígyókat sodrunk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, tetejüket megkenjük vízzel, megszórjuk sóval és 10 percig sütjük.

HÁZI PARADICSOMSZÓSZ  
Hozzávalók:  1 doboz hámozott paradicsom konzerv 400g , 2-2 kk bazsalikom és oregáno, só, frissen őrölt bors, 1 kis gerezd fokhagyma,
1 ek extra szűz olívaolaj.
Elkészítés: a hozzávalókat összeturmixoljuk.

TEJFÖLÖS SZÓSZ
Hozzávalók:  2 dl tejföl, 1-1 kk só, fűszerpaprika és fokhagyma .
Elkészítés: a hozzávalókat összekeverjük.

Receptek és fotók: Varga-Horváth Adrienn/Mákvirág Gasztroklub/vhadrienn.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában