Advent 2023

2023.12.22. 18:52

Borlovagok adományoztak Sopronban - fotók

Az Európai Borlovagrend Soproni Legácioja, valamint a Borlovagok és Borbarátok Egyesülete minden évben karácsony előtt támogatja a városban működő szociális intézményeket.

Papp Fanni

Fotók: Máthé Daniella

Idén Sopronban a támogatásban a Szent Benedek és a Balfi úti idősek otthona, a Gyermekjóléti Intézetet és a Városplébánia részesült támogatásban. - Minden évben december 22-én az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátus adományokat oszt az egész országban, hogy a karácsonyt megszépítsük. A soproni intézményeknek száz-százezer forintot adtunk át. Volt, aki vásárlási utalványt kért, és volt, akinek elutaltuk ezt az összeget - mondta el Werdnik Ernő, a Soproni Legáció első legátja. Hozzátette, az évben több alkalommal is szerveznek hasonló adományosztást, melynek keretében támogatják a Soproni Gyógyközpont Gyermekosztályt, szociális otthonokat, de magán rászoruló embereket is.

 

Az adományokat az intézmények vezetői vették át. A Gyermekjóléti Intézet a felajánlásból például ajándékokkal kedveskedik a gyermekeknek. - Közel tízéve támogatnak minket a borlovagok karácsony alkalmával. Az idei adományt arra fordítjuk, amire a Balfi úti idősek otthonában lakóknak szükségük van - mondta el Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény igazgatóhelyettese.

- Immáron harmadik éve kap adományt, amelyet idén arra szeretnénk fordítani, hogy az időseket kimozdítsuk a szürke hétköznapokból. Szeretnénk kirándulásokat szervezni - részletezte Filepné Deák Éva, a Szent Benedek Idősek Háza igazgatója.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában