Advent

2023.12.09. 12:25

Betlehemi láng érkezik Mosonmagyaróvárra

Az Európai Cserkészszövetség cserkészei vasárnap a délelőtti szentmisék végén a három mosonmagyaróvári katolikus templomban – a piarista kápolnában, a mosoni Nepomuki Szent János-templomban és a magyaróvári Szűz Mária királynő és Szent Gotthárd-templomban – kiosztják a betlehemi békelángot az arra vágyóknak.

Mészely Réka

Az Európai Cserkészek aktívan kiveszik részüket a láng átadásában.

A tavalyi évhez hasonlóan Mosonmagyaróváron is kiosztják a Betlehemi Békelángot az Európa Cserkészek. Carlo Volpetől, a cserkészek vezetőjétől megtudtuk, hogy az idei év azért is különleges, mert személyesen mennek el a december 9-i linzi kiosztási ünnepségre. Szombaton délután lesz a hivatalos átadása a lángnak, amit a betlehemi Születés Bazilikában örökké égő lámpából gyújtottak meg.

– Vasárnap délelőtt cserkészeink, farkaskölykök és katicabogarak osztják majd szét a szentmise végén a mosoni, óvári plébániatemplomokban és a piaristák kápolnájában a lángot – hívta fel a figyelmet Carlo Volpe, megjegyezve, hogy várják az eseményre az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában