kisalfold.hu videó

2023.12.09. 19:20

Adventi Mézes Sokadalom - Ünnepi készülődés Győrújbaráton - videó, fotók

Ünnepi díszek, ajándékok készülnek, a várakozás lángja lobban fel.

Barki Andrea

Ámulattal nézték kicsik és nagyok, mi történik a Suszter manóival. A Pesti Művész Színház előadásával vette kezdetét a győrújbaráti Adventi Mézes Sokadalom szombat délután, hogy aztán a Dynamic Dance győrújbaráti mini és sulis csoportja bemutatója után a Csobolyó együttes angyalkái és pásztorai mondják el jókívánságaikat felidézve egy régi betlehemes játékot.

A Timaffy László Művelődési Ház és Könyvtár előtt civil szervezetek forró itallal, finom zsíros kenyérrel, annál is finomabb pogácsával és jó szóval látták vendégül az adventi készülődésre érkezőket. Az est bevételeit mindannyian jótékony célokra fordítják. A francia-magyar baráti társaság aktív kapcsolatot ápol a falu testvértelepülésével 25 éve. A Csobolyó néptáncegyüttes egy pajtára, egy fedett táncos helyre és rendezvénytérre gyűjt. A Rotary klub az iskola udvarára gyűjti a pénzt, a PAMACS Egyesület pedig a rendezvényeikre. Az Ács Pincészet pedig az óvoda eszközeinek bővítésére gyűjtött. Az önkormányzat a baba-mama klubnak gyűjtött szintén eszközökre.

A művelődési ház nagytermében karácsonyi készülődés jegyében mézeskalácsot sütöttek a családok közös munkával, csuhéangyalka készült mackó gyártás indult, Sári Erzsébet segítségével pedig a helyben kisült mézeskalácsot írókázták. A rendezvényen kedves kézműves ajándékokat is lehetett vásárolni.

Ez az este csak egy része az adventi programunknak

– tudtuk meg Vass-Odor Melinda programszervezőtől.

– A múlt héten már egy Mikulásváró programmal kezdtük a közös készülődést. A művelődési házban vártuk a gyerekekkel a Mikulást, akit az önkéntes tűzoltó egyesület kivilágított, feldíszített tűzoltóautója hozott el ide, miután körbejárták a falut. Meseszínház, kézműves foglalkozások, a Napsugár Művészeti iskola diákjainak koncertje szórakoztatta a várakozókat.

A Baráti Dalkör és a Csobolyó Néptáncegyüttes adventi koncertet adott a Régi Oskolában, ahol a Csobolyós öregek betlehemeztek.

Nem maradhat el természetesen adventi gyertyák meggyújtása sem. A Baráti Oskola és Hagyományőrző Ház kemencés udvarán a Baráti Hagyományőrző Egyesület szervezésében vasárnaponként lobban fel egy-egy újabb gyertya lángja, hogy a falu együtt hangolódjon az eljövendő ünnepre.

Az első vasárnap Bella Péter református lelkész osztotta meg ünnepi gondolatait, majd meggyújtotta idei első gyertyát. A második gyertya meggyújtásakor Maros Károly római katolikus plébános segédkezik, a harmadikon pedig dr. Karsai Lajos evangélikus lelkész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában