kisalfold.hu podcast

2023.11.01. 06:25

Mint jelent Jézussal járni, élni, bele gyökerezni és rá építeni - A Pannonhalmi Főapátság alperjelével, Gérecz Imre atyával beszélgettünk

A romantikus filmek nem szólnak arról, mi történt a katartikus egymásra találás után: hogyan jöttek a hétköznapok és a küzdelmek.

Bella Violetta

Gérecz Imre atya

Podcastunk ott kezdődik, ahol a filmek befejeződnek. Gérecz Imre atya, a Pannonhalmi Főapátság alperjele, és a szerzetes jelöltekért felelős magister, de ő ezt csak úgy magyarázza: Isten HR-ese. Kedvenc igéje alapján beszélgettünk arról, mint jelent Jézussal járni, élni, bele gyökerezni és rá építeni. Ottlik írja, hogy a halottat az különbözteti meg az élőtől, hogy az élő kiszámíthatatlan. Isten élő, azaz meglepetéseket okoz, és kihívásokat ad, épp mint az ember párja.

Érdemes kérdezni, párbeszédben lenni, feldobni a labdát, hogy a kapscolat fejlődhessen! Hogy ki hogyan tette, és hogyan érdemes ebbe belevágni, arról hallgassa meg beszélgetésünket!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában