Tárlat színes egyéniségekkel

2023.11.20. 07:59

Lakatos Mihály Múmia munkáit állították ki Győrújbaráton - A Survivor idei nyertese is megnézte edzője grafikáit - fotók

Az idei Survivor verseny győztese, Kiss Viktória is megosztotta személyes élményeit a kiállító művészről, a mesterről, aki a nagy megmérettetésre felkészítette.

Barki Andrea

Lakatos Mihály és az idei Survivor győztese, Kiss Viktória a győrújbaráti kiállítás megnyitóján. Fotók: Csapó Balázs

Fotó: Csapó Balázs

Lakatos Mihály grafikai kiállítása nyílt vasárnap délután Győrújbaráton a Timaffy László Művelődési Ház és Könyvtárban. Az egy négyzetméterre eső világ-és európa-bajnokok száma valószínűleg csúcsot döntött az intézmény történetében.

Lakatos Mihály, Becenevén Múmia főként a testépítők körében ismert, így nem csoda, hogy a kiállítás megnyitóján nagyon sok tanítványa vett részt. Csonka Eszter, Gyopár Lilla, valamint Kiss Viktória, az idei Survivor verseny győztese személyes élményeiket is elmondták mesterükről, a közös munkáról.

– A kiállítás címének két apropója is van – mondta a magát műkedvelőnek valló művész, aki tizenötszörös testépítő magyar bajnok különböző szövetségeknél, Európa-és világbajnok, többszörös nemzetközi kupagyőztes testépítő, most pedig testépítő edző Győrben.

– A képek által egyrészt üzenek haza a szülőfalumba, a másrészt a megnyitón elszavaltam Wass Albert egyik legismertebb, Üzenet haza című versét. Mindketten erdélyiek vagyunk. A legtöbb kép tusrajz, naiv szürreális művészet, amelyben sikerült egy sajátos stílust kialakítanom, de vannak monotipiák, rézkrajcok, grafikák, portrék, tanulmányrajzok.

A csupa izom, súlyokkal foglalkozó emberről senki sem gondolná, hogy képei csipkehálószerű, finom vonalakból rajzolódnak ki, a múlt emlékeinek puha foszlányai sejlenek fel a szülői házról, édesanyjáról, a szülőföldjéről. Tér és idő összeolvad a képeken. A kiállítás két hétig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában