Ovisok is szavaltak

2023.10.28. 13:00

Vetélkedőkkel teli időszakon vannak túl a kapuvári diákok

Kisalföld.hu

 Versenyekből nem volt hiány a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában az elmúlt időszakban. 
Prof. dr. Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke volt a fővédnöke a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei és körzeti fordulójának, melyen 9–12. évfolyamos tanulók mérték össze tudásukat magyar nyelv és irodalomból. A verseny elsődleges célja az volt, hogy a diákok megtanuljanak hatékonyan csapatban dolgozni, közösen megoldani a felmerülő problémákat. A Páli Szent Vince-­iskolaközpont adott otthont a Bolyai Matematika Csapatversenynek, melyre a Kárpát-medence 3–8. évfolyamos tanulói nevezhettek. 
Az idei Medve Szabadtéri Matekverseny őszi fordulóját hazai pályán, a Várárokban játszották le a résztvevők, melyen 24 diák és 1 tanári csapat indult. A versenyzők az okostelefonjuk segítségével állomásokat bejárva fejtörőket oldottak meg, és szinte mindenki elérte az aranymedve rangot. Ezen­felül még jubileumi szavalóversenyt is tartott az intézmény az alsó tagozatosoknak a munkaközösség szervezésében. 
A nagycsoportos óvodások és a kisdiákok vidám verseket adtak elő, amit könyvekkel, oklevéllel és ajándékokkal jutalmaztak. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában