Idősek világnapja

2023.10.26. 20:28

Az időseket ünnepelték Sopronban

Harmincegyedik alkalommal rendezték meg az Idősek Világnapi rendezvényt csütörtökön Sopronban. Az egész napos program túrával kezdődött, az érdeklődők a soproni gyaloglóklubbal tehettek sétát.

Varga Henrietta

Fotó: Máthé Daniella

- Hagyomány Sopronban, hogy minden olyan programot, ami valamely módon az időseknek szól, azt egy gyaloglással kezdjük - tudtuk meg dr. Sütő Teréztől, az Idősek Európai Háza Alapítvány elnökétől. - Öt és fél éve működik a gyaloglóklub, hiszen az egészség kiemelten fontos és a sétával, gyaloglással a kondíció karban tartható. A mostani túrára száznegyvenöten tartottak velünk és nem csak a soproni gyaloglóklubból csatlakoztak hozzánk, hanem a fertőrákosi és fertőszentmiklósi klubból is. Az egész rendezvény arról szól, hogy az időseknek legyen egy olyan napja, ahol gondtalanul, szórakozva, vidáman tölthetik az idejüket - tette hozzá.

- Miután az ENSZ 1991- ben október 1-jét jelölte ki az idősek világnapjaként, Sopronban tartották az első magyarországi Idősek Világnapi rendezvényt. Az azóta eltelt harminckét évben az Idősek Európai Háza Alapítvány a szervezeti kerete annak, ahol az idősek problémáival foglalkoznak. Ennek a tevékenységnek és mozgalomnak a motorja Sütő Teréz, aki a kollégáival folyamatosan azon fáradozik, hogy a soproni idős emberek elmagányosodását megakadályozza, hogy feladatot adjanak nekik és közösséget építsenek köréjük. Céljuk, hogy az idős embereknek programokat szervezzenek, és megőrizzék az egészségüket - hangsúlyozta ünnepi beszédében Farkas Ciprián polgármester.
A résztvevőket a köszöntőt követően szenior örömtáncosok, kórusok és egyéni fellépők szórakoztatták humoros előadásokkal, megható versekkel. Az idősek műsora után egy zenekari koncerttel zárták a felejthetetlen napot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában