Műsor, vacsora

2023.10.08. 13:30

Az időseket köszöntötték Kimlén

Az időseket köszöntötték ünnepi műsorral, vacsorával, süteménnyel, innivalóval Kimlén.

Mészely Réka

Fotó: Talpas Balázs

Eller Gizella polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, külön köszöntve a legidősebb hölgyet és férfit. A faluház színpadán először Mujahid Zoltán adott elő régi Szécsi Pál slágereket, hangjával megidézve az elhunyt énekest, de nem maradhattak ki repertoárjából Máté Péter közönség kedvenc nótái sem. 
A dallamokat többször is a közönség együtt énekelte az előadóval, aki vastapsot kapott a majd' kétszáz vendégtől. Az ízletes vacsora után az Ásványrárói Pávakör műsora következett szigetközi dalokkal, majd megzenésített Petőfi verseket adtak elő gitárkisérettel. A siker nem maradt el, az ismert nótákat együtt énekelte a közönség és tapssal jutalmazta az előadókat. A következő fellépők a győri Határtalan Dallamok Együttes harmonikásai voltak, Sej Edit vezetésével. Mivel Kimlét három nemzetiség lakja, a zenészek is magyar-német-horvát dallamokat adtak elő, énekszóra és táncra késztetve a közönséget. A tartalmas este a jókedv, a tánc, az ének jegyében telt a kimlei faluház színháztermében.

Fotó: Talpas Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában