Zene és a természet harmóniája

2023.10.04. 07:13

A Rímes Kávé vendége volt az Európa Koncert Szalonzenekar

Napjaink „semmit kergető” világában hatalmas szerep hárul a zene és a természet harmóniájára, hogy az ősz csodásan rozsdás leveleinek zizegő hullását a pillanat és a megújulás lágyan simogató zenei kíséretében – teljes szívvel – tudjuk megélni. Ezen őszi pillanatok magas színvonalú zenei élményét élhették meg a „Rímes Kávé” szezonnyitóján nagy számban megjelentek.

Kisalföld.hu

Fotó: Tudósító

Az évadnyitó est művészei az Európa Koncert Szalonzenekar tagjai voltak. A Rímes Kávé művészeti vezetője, Baksa Kálmánné megnyitószavaiban melegen köszöntötte a Farkas Árpád vezette együttest, a jelenlévőket, és köszönetét fejezte ki Huszár Krisztiánnak, a Kristály étterem tulajdonosának és személyzetének. Ezt követően pár mondatban beszélt a 2023/24-es szezon leendő előadóinak névsoráról. 

Farkas Árpád, a szextett hegedűse a zenekar tagjainak – Berki Ibolya, zongora; Németh Ottó, gitár; Bánki Magdolna, cselló; Szűcsné Tar Viktória, cselló; Kozma Renáta, fuvola – bemutatása után rövid összefoglalójában beszélt az együttes tagjainak sokéves sikeres zenei munkásságáról, akik mindannyian a zeneművészet legmagasabb fokát képviselik. Mindennapjaikat az egyéni és zenekari fellépések mellett a zenepedagógiától a hangszerhangolásig terjedő aktivitások töltik be. 

A szalonzene egy olyan könnyed zenekari stílus, amely egyvelegeket, komolyzenei művek átírásait, önálló zenei darabokat szólaltat meg különböző akusztikus hangszereken. A szextett repertoárjának köszönhetően mindebből minden kifinomult zenei ízlést kielégítő ízelítőt kapott a nagyérdemű közönség. Sosztakovicstól kezdve a fülbemászó hegedűszólón és a pajkos tanmesén (A kakas és a róka) át a Lehár-csárdásig minden szerepelt a programban. 

Lejegyezte: Selmeczki András 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában