kisalfold.hu podcast

2023.09.04. 06:25

Szabad egy táncra a héten?

Németh Ádám fiatalon szeretett bele a táncba. Ma már tizennégy városban jelen van egyesülete az AForce1, és nagyjából hétszázan tanulnak nála ropni.

Bella Violetta

Németh Ádám

Fotó: Rákóczy Ádám

A stúdióban nyílt hetet tartanak, 12 edzéstípus 33 órája válik ingyenesen és regisztráció nélkül elérhető azoknak, akik szintén a ritmus bolondjai és szeretnék kipróbálni az utcai táncokat, capoeirat, zumbát, salsát, vagy karatét. Az idén felnőtt korba lépő AForce1 várja a leendő táncosokat 4 évestől a 99-ig.

Podcastunkban Németh Ádám elmesélte, nem feltétlenül élvezte környezete támogatását, amikor erre az útra lépett, de annyira beleszeretett a táncba, hogy nem tudott más pályát elképzelni.

Sokáig csak a tükörig láttam.

Hallgassa meg!

Az évekkel fellépések, díjak és szereplések sorakoztak fel, amíg 2006-ban úgy gondolta, ideje formát adni a sportnak, és megalapította az egyesületet. – Tanulva tudsz megtanulni tanítani. Ahhoz hogy kiválóan csináld, meg kell álmodni, és évtizedeket, vagy egyenesen az életet beletenni. Volt olyan idő, amikor én konferáltam fel a produkciót, táncoltam benne és edzettem és szervezetem a fellépéseket, lelkes voltam, de nem úgy sikerültek a produkciók, sok hiba volt, a fény, a füst, a felvételek.

Ma már úgy beszél erről a kezdeti időszakról, hogy konok volt. Azóta beáldozta a világot jelentő deszkákat, hogy hátrébb lépve jobban átlássa, ügyesebben koordinálja a fellépéseket. Azt mondja, bár néha húzza a színpad, tud fürödni a tanítványai és az egyesület sikerében is, büszke rájuk. –A tánc mindenkié! A legszebb önkifejezési forma, közösségformáló ereje van, tele van érzelemmel, izmot épít, hangulat javító, segít a koncentrációban. Mindenre jó, mindent fejleszt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában