kisalfold.hu videó

2023.09.29. 16:08

Itt az új évad! A kis hableány a győri Vaskakas Bábszínházban - képek, videó

Vasárnap megtartja a Vaskakas Bábszínház a 2023/24-es évadának első premierjét. Andersen klasszikusát, A kis hableányt, a világirodalom egyik legszebb szerelmi történetét állítják színpadra a Blattner Géza-díjas, Bartal Kiss Rita rendezésében.

Simon Roberta

Fotó: Rákóczy Ádám

 A mese két világ – a föld és a tenger – találkozásáról, az önfeláldozásról, a bátorságról, a vágyakozás erejéről szól. 

A bábelőadásban először láthatja a közönség Sebestény Bernátot és Darvas Emőkét, akik szeptembertől új tagként csatlakoztak a győri társulathoz. Ráadásul rögtön a két főszereplőt, a kis hableányt és a herceget elevenítik meg bábjátékukkal a színpadon. 

 

A másik két hableány Bánky Sára és Dunai Júlia lesznek, a tenger boszorkánya bőrébe pedig Kocsi Rozi bújik.

A történet az álmodozással kezdődik, hogy mi lehet a világ ismeretlen felén. A kis hableány a tengermélyi birodalomból a szárazföldre vágyik, halfarok helyett lábakat szeretne. Járni akar, hogy vízi királysága helyett megtalálja földi hercege szerelmét. Egyedül a tenger boszorkánya adhatja meg neki, de súlyos árat kell fizetnie érte. Az elgondolkodtató, drámai fordulatokkal tarkított mesét a különleges és Győrben régen látott bunraku technikával mutatják be.

Videóinterjúnkból kiderül, hogyan illeszkedtek be az új tagok a győri társulatba, hogyan élték meg az első bemutató próbahetét és az évad során még melyik előadásokban találkozhatnak velük a nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában