Ez történt

2023.09.14. 18:46

Erről írtunk 10, 30, 40 éve - Kóstolási rekord, Pro Urbe díj a focistáknak, és postába rohanó autós

Kisalföld.hu

10 éve - Rekord borkóstolás

Az Etyek-Budai borvidék ötféle nedűjét kóstolhatták azok, akik csatlakoztak egy új rekord állítási kísérlethez Mosonmagyaróváron, a hetedik Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztiválon. A legnagyobb borkóstolás sikeres volt, így már beírta magát a  rendezvény és a város a Guinness-rekordok könyvébe, ám duplázni nem sikerült. A leghosszabb koccintás rekordját ugyanis nem tudták megdönteni.

30 éve - Autóval a postára 

Egy soproni kisposta fala állította csak meg azt a fiatalembert, aki féléves jogosítványával elszámolta az Ikva-hídra kanyarodást. A jármű letartolt egy telefonfülkét és a postaládát is, mielőtt megállt. – Szerencsére tragédia nem történt, bár az egyik utas nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az anyagi kár becsült értéke 400 ezer forint – írtuk akkor.

40 éve - Pro Urbe emlékérem labdarúgóknak

A városi tanács dísztermébe sportinduló hangjaira vonultak be a Rába ETO labdarúgói, a szakosztály vezetői Zámbó József tanácselnök elmondta: köztudott, hogy az ETO immár harmadízben, ezen belül is kétszer egymásután megnyerte a magyar labdarúgó bajnokságot. Az 1982 '83-as évben 255 ezer ember látta az ETO hazai mérkőzéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában