Tudósító

2023.09.25. 11:02

20 éves a rábaszentandrási Vadvirág Énekkar - fotó

A rábaszentandrási Vadvirág Énekkar idén ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját, amelyre szeptemberben öt különleges koncertet szervezett.

Kisalföld.hu

Fotó: Tóth Imre

A koncertek a falu különböző pontjain zajlottak, és a legnépszerűbb dalokat mutatták be az elmúlt 20 évből. A koncertsorozat első állomása a falunapi rendezvény volt, ahol az énekkar örökzöld slágereket adott elő, mint például a Csókkirály, a Szerelem első vérig vagy a Gyere velem rózsát szedni. A második koncert az evangélikus templom előtti téren volt, ahol az Apácashow című film zenéjéből válogattak dalokat, mint például az Isten hozott nővér, az Isten segíts vagy a Halleluja.

A harmadik koncert a falu vendéglátó helyén, a kocsmában volt, ahol pikáns bordalokat énekeltek, mint például a Kocsmadal, a Kocsmárosné vagy a Pálinka dal. A negyedik koncert a faluház mögötti parkban volt, ahol egy kivilágított pavilonnál megzenésített verseket hallhattak az érdeklődők. A versek között szerepeltek Petőfi Sándor költeményei is, mint például az Szeptember végén, az Egy gondolat bánt engemet vagy az Nemzeti dal. Ezzel az énekkar csatlakozott a Petőfi 200 rendezvényhez, amely a költő születésének 200. évfordulóját ünnepelte.

Fotó: Tóth Imre

Az utolsó koncert szombaton este volt, amelyen az Abba együttes slágereit énekelték el magyarul, mint például a Mamma Mia, a S.O.S. vagy a Money Money Money. Az utóbbi bemutatkozásukkal az énekkar részt vett a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvényen is, amely országszerte kulturális programokat kínált. 

A koncertsorozat nagy sikert aratott, és az énekkar tagjai büszkék voltak rá, hogy ilyen sokféle műfajban tudtak megmutatni tehetségüket és szeretetüket a zenéhez - írta Tudósítónk, Gulyás Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában