kisalfold.hu podcast

2023.08.23. 07:01

Tatai Zoltán, az éneklő ásványrárói pék dagasztás közben is dalol - videó

A zene ad olyan erőt, hogy érdemes csinálnom, amit csinálok, meghozza a kedvemet és nem tudok benne elfáradni – vallja Tatai Zoltán ásványrárói pék, aki 69 éves korában lépett először színpadra nótázva. Podcastünkben erről beszélgettünk.

Mészely Réka

Tatai Zoltán sokszor munka közben is dalra fakad, azonban majd hetven évet várt, hogy ezt a nagyközönségnek is megmutassa. Fotó: Kerekes István

Az ásványrárói falunapon különleges fellépés is színesítette a programot: Tatai Zoltán énekelte be a közönség szívébe magát. A 69 éves férfit a legtöbben a helyi pékség vezetőjeként ismerik, így igazi meglepetés volt a szereplése.

– Sok minden ért, de kimondottan a zene az, ami fiatalít – kezdte beszélgetésünket Tatai Zoltán, akivel a pékségében beszélgetünk. Ottjártunkkor éppen pihentek a gépek, de a gondosan formált és sütött termékek illata – amit itt most nem is tudunk visszaadni – belengte a teret.

Zoli bácsi mesélt a kezdetekről: már általános iskolában is ötös volt énekből, kotta olvasásból, karénekben szerepelt. Ugyanakkor visszatekintve bánja, hogy nem ment tovább ezen a pályán, nem tanult zeneiskolában. Helyette gázszerelő lett, de NB2-es focisként is rúgta a bőrt, s emellett több szakmát is kitanult az évtizedek során.

Podcast

– Harmincegy éve vagyok a pékségben, nincs olyan nap, ha jó a kedvem, elkezdem az éneklést, közben dagasztok, dolgozom, szervezek, és úgy érzem, az itteni dolgozók is ezt elfogadják – vallja Tatai Zoltán, aki a baráti társasága buzdítására kapott kedvet a bemutatkozásra a nagyközönség előtt. Májusban Zámbó Jimmy emlékműsora keretében két nótával debütált Budapesten, és azóta nincs megállás, hiszen ismeretségi köre ösztönözte a folytatásra. Az ásványrárói falunap keretében nyílt erre lehetőség, hogy a helyieknek is megmutassa, mit tud. A nagy sikernek köszönhetően pedig máshol is megcsillogtatná énekhangját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában