kisalfold.hu videó

2023.08.12. 17:01

Nyolcvannál több traktor vonult Levélen - videó, képek

A XIII. Levéli Veterán Traktor Találkozó és Családi Nap keretében szombaton traktorfelvonulás után számos szórakoztató programmal várták az érdeklődőket a Május 1 ligetbe és a horgásztóhoz.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Pöfögés, kattogás és füst: szépen egymás után sorakozva vonultak fel Levél utcáin a kisebb és nagyobb traktorok, melyekből még soha nem gyűlt ennyi össze egyszerre. Nemcsak a kisfiúkat és az apáikat bűvölték el a különleges mezőgazdasági gépek, sok lányka is felmerészkedett azok vezetői ülésébe.

Fehér Attila főszervező tájékoztatása szerint ezúttal több mint nyolcvan traktor gyűlt össze, majd vonult fel a faluban. Egyébként első évben még tucatnyit állítottak ki, ám mostanra nemcsak Magyarországról, hanem Ausztriából és Szlovákiából is érkeznek látványosságok.

– Örülünk, hogy idén ilyen sokan akarták megmutatni a traktorjaikat és azokra meg ilyen sokan voltak kíváncsiak. A legrégebbi egy 1921-es John Deere traktor volt, de többet az ötvenes-hatvanas évekből mentettek meg. Kerestük a legszebb és a legidősebb járművet. A magyarok körében népszerűek a Dutrák, az osztrákok közül többen Steyrrel érkeztek. Még kiemelném a máriakálnoki Bendes Attila Csepel teherautóját, melyet úgy újítottak fel, mintha most jött volna a gyárból – sorolta a főszervező.

Papp Zoltán korábbi polgármester, a főzőverseny zsűritagjaként arról számolt be, hogy idén tizenhárom csapat ragadott fakanalat, főztek marhából, bárányból, sertésből, birkából többféle gulyást, pörköltet is.

Hosszú évek munkájának köszönhető Kiss Béla polgármester szerint, hogy mind népszerűbb a traktorfesztivál, melyen a színvonal az elsődleges, továbbá, hogy valódi értéket tudnak közvetíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában