EzTörténtKisalföld

2023.08.11. 10:10

Erről írtunk 15, 20, 25 éve - Fertőznek az elvadult szőlők

Vendégmunkások áradata, az út szélén nincs veszélyességi pótlék.

Kisalföld.hu

15 éve – Fertőznek  az elvadult szőlők
A Soproni borvidék 1760 hektáros területéből mintegy kétszáz hektárt nem művelnek. A gondozatlan területek többletmunkát adnak az aktív szőlősgazdáknak. Ha nem művelik a szőlőt, néhány év alatt menthetetlenül elburjánzik, termést nem, vagy alig hoz, s csak óriási költségek árán lehetne megmenteni. Épp ezért az ilyen szőlőkre rendszerint a tőkekivágás vár.

20 éve – Vendégmunkások áradata
Az előző hétvégéhez hasonlóan az elmúlt napokban is hatalmas forgalom és az ezzel járó hosszú várakozási idő jellemezte a hegyeshalmi határátkelő belépő oldalát. A németországi tartományokban beköszöntött nyári szabadságolások miatt rengeteg román vendégmunkás indult útnak hazafelé az elmúlt napokban. A hőség elkerülése érdekében sok autós már pénteken az esti, éjszakai órákban útra kelt.

25 éve – Az út szélén nincs veszélyességi pótlék
Megöltek egy lányt. Lemeztelenített holttestére a 10-es számú főút mecsér–lébényi elágazójánál találtak rá az arra járók. Pontosabban azok a kolléganői, akik B. Rozáliához hasonlóan prostitúcióból élnek. A 25 éves verpeléti nőre az előzetes orvosi vizsgálatok szerint szombaton éjjel támadt egy férfi. Még nem bizonyított, de feltehetően megerőszakolta, agyba-főbe verte és örökre elnémította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában