2 évre szóló minősítés

2023.08.21. 09:45

A jövőben az ország minden strandja kaphat csillagokat

Hamarosan az ország bármely strandja összehasonlítható lesz a balatoni fürdőhelyekkel. A csillagok a fürdőhelyek minőségével kapcsolatban segítik az objektívebb összehasonlíthatóságot a látogatók számára.

Kisalföld.hu

Forrás: Pixabay

A “ Magyarország kincsei’ (Best of Hungary) ernyővédjegyet a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület működteti, és a strandok mellett, hat másik kategóriát tartalmaz: gyógyfürdő, élményfürdő, wellnessfürdő, vár, kastély, gyógyhely, fizetős strand, ingyenes strand, melyek közül a – szezonra való tekintettel – jelenleg a kastélyok és a strandok vannak fókuszban. 

A strandokra vonatkozólag a következőket vizsgálják, ha szolgáltató meg szeretné szerezni a védjegyet: 
• online és helyszíni tájékoztatás
• megközelíthetőség, elérhetőség
• tisztaság, rendezettség, karbantartottság
• vendégbarát működés
• élmény- és programkínálat
• személyzet
• speciális igények

A minősített strandok  2 évig használhatják a védjegyet. Fontos előny, hogy minden minősítés után a strandok nem csupán tájékoztatást kapnak a problémákról és hiányosságokról, hanem konkrét javaslatokat is, hogyan orvosolhatják azokat hatékonyan. A rendszer ösztönzi a strandokat a hálózatosodásra, arra, hogy kapcsolatba lépjenek más strandokkal, attrakciókkal és információs irodákkal. A védjegyet ingyenes (szabadstrandok) és fizetős strandok is megkaphatják.

Az első balatoni ’Vízparti strandok’ védjegyet a Lido Strand kapta Vonyarcvashegyen.

Az egységes szempontrendszer jelentősége, hogy mivel országos szintű, valamennyi szabadvízi strand esetén ugyanazokat a minőségi szinteket határozza meg – hangsúlyozta a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke. Fekete Tamás reméli, hogy a jövő évi fürdőszezont nyolcvan- kilencven olyan balatoni stranddal tudják majd elkezdeni, amelyek már ebben a rendszerben is bizonyították minőségüket.

A Balatonon egyébként már létezik egy rendszer, amely minősíti a strandokat. A Kék Hullám Zászló rendszerben azonban csak a helyi strandok vehetnek részt. Az új rendszer minden strandra vonatkozik, így az utazók, mondjuk egy alföldi, vagy egy vas megyei strandot is össze tudnak majd hasonlítani a balatoniakkal.

AMagyar Turisztikai Ügynökség weboldalán megtalálhatók majd a jövőben mindazok szolgáltatók, amelyek garantáltan magas minőséget nyújtanak  – folytatta Fekete Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában