Évforduló

2023.07.08. 17:46

Ünnepléstől volt hangos a Rejpál-ház, a soproni borlovagok ódon székhelye - fotók

Ünnepléstől volt hangos a Rejpál-ház, évfordulós rendezvényt tartott a Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesülete szombat délután. A soproni borlovagrend legációja 17 éve létezik, sokáig kereste a székhelyét a városban, azonban több mint tíz évvel ezelőtt sikerült az ódon épületet bérbe venniük az önkormányzat segítségével.

Varga Henrietta

Nem elég, ha a város lakói tudják, hogy amit a poharukba töltenek az jó, a cél az, hogy ezt tudják szerte az országban és az országhatárokon kívül is - hangzott el a soproni borlovagok és borbarátok ünnepén. Fotók: Máthé Daniella

- Nagyon hosszú, többszöri felújítási etapokkal, közel 10 éves munka után értük el a mai állapotot. Ez lett a székházunk, először a legációnak, majd később a 2017-ben megalakult Soproni Borlovag és Borbarát Egyesületnek is - kezdte dr. Sztancs György a Soproni Borbarátok és Borlovagok elnöke.

- Ma már nem csak a borversenyek, borkonferenciák, borvacsorák, borestek helyszíne, az utóbbi időben a nagyközönség előtt is nyitva áll a kapuja. A Sopronfest vagy a Múzeumok Éjszakája idején fiatal rendtársaink is becsatlakoztak, kiváló programokkal színesítették ezeket a hétvégéket és bevonzották a látogatókat, megvendégelték a város polgárait.

Hiszem, hogy a nagy dolgok mindig csak összefogásból jöhetnek létre, csapatmunkának köszönhetően. A Rejpál-házat nem csak Sopron borszerető polgáraival szeretnénk megismertetni, hanem azokkal is, akik a soproni bort, a soproni borvidéket, a turizmust támogatják - tette hozzá.

Farkas Ciprián Sopron polgármestere ünnepi beszédében kiemelte, hogy jó szívvel gondol a borlovagokra, mivel a lovagot nem a kardja teszi, hanem az önzetlensége, ők pedig önzetlenül szolgálják Sopron borügyét.

Nem elég, ha a város lakói tudják, hogy amit a poharukba töltenek az jó, a cél az, hogy ezt tudják szerte az országban és az országhatárokon kívül is. A bor nem csak egy ital, hanem a soproni kultúra része, amelyet őrizni kell és amelyért a Soproni Borbarátok és Borlovagok Egyesülete mindent meg is tesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában