Nyár

2023.07.28. 11:39

Élményekben gazdag a tatai Fényes-tábor

A nyári iskolai szünet derekán lapunk felkereste a Tatai Fényes Napközi tábort, ahol naponta átlagosan mintegy negyven diák üdül. Ottjártunkkor a gyerekek az árnyékos udvaron játszottak, sajnos éppen nem volt strandidő.

Kiss T. József

Ezeknek a gyerekeknek biztosan lesznek kellemes vakációs élményeik. Fotó: Kiss T. József

A nyári vakáció kezdete óta üzemel a Fényes nyári napközis tábor a Fényes fürdő területén. A tábort jelenleg a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. üzemelteti. Nagy az igény rá, hiszen átlagosan naponta mintegy negyven kisiskoláskorú gyermek veszi igénybe. Előfordult már az is, hogy 51 fős volt a gyereklétszám.

A napközis táborba folyamatosan jelentkezhetnek a kistérség iskoláiban tanuló diákok. A napi térítési díjak a rászorultság arányában változhatnak. A teljes árú térítési díj 2800 forintba kerül, ami napi háromszori étkezést, a strandbelépőt, a Fényes tanösvény megtekintését is tartalmazza. 

A gyerekek hétköznap reggelente a Magyary Zoltán Művelődési Központnál gyülekeznek és onnan busz viszik ki őket a Fényes napközi táborba. Segítség ez a szülőknek, akik nem tudnak egész nyáron otthon maradni kisgyermekeikkel. 

– Változatos programokat igyekeztünk összeállítani – tudtuk meg Pintér Gabriellától, a Szociális Alapellátó Intézmény egyik munkatársától. A legnagyobb kedvenc természetesen a fürdőzés, de ezenkívül számos tartalmas elfoglaltság is vár rájuk. Egyik nap például a tűzoltók habpartival lepték meg a táborozókat. Volt már „Ki mit tud”?, úszóverseny, zumba, aquafitnesz, zenés székfoglaló játék, népszerű volt a homokvárépítő és az aszfaltrajzverseny, a kötélhúzás és a különböző sorversenyek. Talán kicsit meglepő, de a gyerekek az ennivalót is dicsérték. Nagyon élvezték a programokat, önfeledten vetették bele magukat a játékba. Bizonyára számos élménnyel gazdagodnak, amit el tudnak majd mesélni otthon vagy a barátaiknak. Idén a Fényes napközi augusztus 18-ig várja a gyerekeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában