Legyen biztonságban!

2023.07.27. 12:00

A győri rendőrök tanácsai: ezt tegyük, ha négylábú kedvencünkkel kelünk útra - Videó

Az autóban a nem megfelelően rögzített állat, legyen akár ölben, akár szabadon az utastérben, veszélyben van és veszélyt jelent.

Bella Violetta

Nyári időben azok is sűrűn utaztatják kiskedvencüket, akik egész évben nem szokták. Kutyabarát nyaralás, vagy a nyaralás idejére a kisállatpanzióba, kutyaszitterhez való eljutás is lehet veszélyes ugyanakkor, ha nem ismerjük házi kedvenceink biztonságos utazásának módját. 

A kresz szerint az állat is rakománynak minősül, így a rögzítésére külön figyelni kell. Ez kétféleképpen oldható meg: a legjobb szállítóboxxal, vagy pedig biztonsági övvel rögzített hámmal utazzon az eb, ám miközben rakománynak minősül, sajnos rá is vonatkozik az, hogy az utasok nem hajolhatnak ki az ablakon.  Már egy 2-3 kilós rögzítetlen test is az autóban 60-70 kg-os tárgynak megfelelő súllyal csapódik - mondjuk a sofőrnek vagy utasnak - egy 50 kilométer per órás ütközés esetén, vagy egy hirtelen fékezésnél. Erre hívja fel a figyelmet a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-Főkapitányság, a Smeringa Róberttel, a Wolf K9 kutyaiskola kiképzőjével forgatott videójában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában