Magaságyás

2023.06.20. 09:07

Zöldség terem a szanyi iskolakertben

kisalfold.hu

A szanyi gyerekek örömmel vették ki részüket a munkából. Fotó: Szent Anna-iskola

A szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda még májusban a Greenpeace Magyarország Egyesületnek köszönhetően két darab három méter hosszúságú magaságyással bővítette az iskolakertjét. Az egyesület Pályi Krisztina kertészmérnökkel egyeztetett és működött együtt, akinek célja a környezettudatos kertészeti nevelés elősegítése. 

A magas­ágyásokat az intézményben közösségi összefogással töltötték fel, a Szany Nagyközségért Egyesület tagjainak segítségével. Az iskolás diákok Takács Ilona és Gödri Dániel pedagógusok vezetésével ültették be a helybeli termelő, Karakai Tivadar által felajánlott palántákat. A gyerekek zöldség-, gyógy- és fűszernövény-palántákat ültettek be, melyeket ökológiai szemlélettel nevelnek. 

A későbbiekben madárodúval és rovarhotellel, továbbá madárcsalogató, méhlegelő-­növények vetésével és ültetésével szeretnék színesebbé tenni az iskola kertjét és környezetét. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában