kisalfold.hu videó

2023.06.23. 18:12

Világbajnok íjász lőtte át a levéli tavat - Fotók, videó

Mónus József többszörös világrekorder tradicionális távlövő lőtte át a levéli horgásztavat pénteken. A levéli sport száz esztendejét ünneplő programsorozatban íjászversenyt is szerveztek.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A levéli sport száz évét ünneplik négynapos rendezvénysorozat keretében. Az íjász szakosztály 2017-ben alakult, négy taggal. Pénteken délután a helyi horgásztóhoz várták az érdeklődőket a rendezvénysorozat keretében.

Babai Dezső, a Levél Községi Sportegyesület elnöke hangsúlyozta: világbajnokkal ünnepeltek csütörtökön, és ünnepelnek ma is, hiszen a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Mónus József többszörös világrekorder tradicionális távlövő.

Kiss Béla levéli polgármester köszönetet mondott a helyi horgászegyesületnek azért, hogy ilyen szépen gondozzák a horgásztó környékét. Megemlékezett a nemrég elhunyt Molnár Jánosra, aki a levéli íjász szakosztály mozgatórugója volt, egy perc néma csenddel tisztelegtek előtte.

„Nincs olyan levéli ember, aki ne kapcsolódna száz éves évfordulóhoz” – tette hozzá a faluvezető, aki külön köszöntötte Mónus Józsefet és érdemeit is felsorolta a harmincszoros világrekordernek, tízszeres világbajnoknak.

Babai Dezső emlékplakettet adott át Mónus Józsefnek, aki mielőtt átlőtte volna a levéli tavat, bemutatkozott a hallgatóságnak. Végigjárta a világot, legyőzhetetlen íjász, aki saját maga készíti az íjakat, nyílvesszőket, s azokkal ér el sikereket a világ minden pontján.

Az eseményen íjászversenyt is szerveztek, melyen közel ötven íjász mérte össze ügyességét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában