15 éve város

2023.06.24. 20:03

Két napig ünnepelték a várossá avatást Fertőszentmiklóson - fotók, videó

Koncertekkel, baráti főzéssel, táncelőadásokkal és utcabállal ünnepelték Fertőszentmiklós jelentős mérföldkövét, hogy 15 évvel ezelőtt avatták várossá. Az alkalom apropóján az önkormányzat elindított egy új fesztivált, a Fertőszentmiklós Fesztet.

Papp Fanni

A Lord is fellépett Fertőszentmiklóson - Fotó: Lord

Hagyományteremtő céllal rendezte meg a fertőszentmiklósi önkormányzat a kétnapos Fertőszentmiklós Fesztet, melynek keretében két helyszínen, minden korosztálynak készültek programokkal. A fiataloknak nagyszabású koncertekkel kedveskedtek, de szerveztek közösségépítő programokat is, mint az egyesületi és baráti főzés. A kisgyermekek sem maradtak ki a szórakozásból, hiszen a szervezők mesekoncerttel is készültek.

A fesztivál ünnepélyes megnyitóját a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola aulájában tartották, ahol a 8. osztályos tanulók táncműsort mutattak be, valamint a Fertőszentmiklósi Pedagógus Nőikari Egyesület adott elő dalokat. Majd Horváth Tibor polgármester köszöntő beszéde után hivatalosan megnyitotta a Fertőszentmiklós Fesztet.

- Visszagondolva arra a tizenöt évvel ezelőtti napra, amikor várossá avatták Fertőszentmiklóst rengeteg minden változott. Azonban ezt nem vesszük észre a mindennapokban, csak a hosszú lista bizonyítja, hogy mi minden fejlődött. Mindezek ellenére mégse a fizikai változásokat tartom fontosnak, sokkal inkább azt, ami a szemléletben történt - felelt a polgármester arra a kérdésre, mit jelent a település életében, hogy várossá avatták.

- A városban megmaradtunk falusi közösségnek, aminek rendkívül örülök. Sőt, a közösségeink erősödnek és formálódnak. Több mint harminc civil egyesület tevékenykedik a településen, amiket igyekszünk támogatni. Megalapítottuk az ernyőszervezetet is, amely azokat a civil szerveződéseket fogja össze, amik nem egyesületi formában működtek eddig - tette hozzá Horváth Tibor.

A fesztiválon a Búcsú téri színpadra lépett Rudán Joe, az Ossian, a Lord, a Cloud 9+ és a nagy népszerűségnek örvendő Azahriah, amit nem mindennapi eseményként éltek meg a szervezők a város életében. A rendezvény másik helyszínén, a Szabadidőközpont udvarán pedig közösségi programokkal kecsegtették a fesztiválozóknak, de műsorok is voltak, illetve az önkéntes tűzoltó egyesület megtartotta a jubileumi ünnepségét. Végezetül a kétnapos mulatságot utcabállal zárták, ahol a Rokonok zenekar muzsikált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában