Piknik, emléktúra és énekszó

2023.06.28. 09:37

Jubileumi kórusünnep Sopronban - fotók

Az idén ötödik alkalommal rendezik meg a Soproni Kórusünnepet, ahol a kórusmuzsikát kedvelők színes és változatos programok és több helyszín közül választhatnak.

kisalfold.hu

A kórusmuzsika barátait idén is színes programok várják a Lenck-villa kertjében.

Fotó: TarnaiFrames / Tarnai László

Újra énekszótól lesz hangos a soproni Lenck-villa és környéke július 1-től, hiszen ötödik alkalommal, tíz énekkar részvételével rendezik meg a Soproni Kórusünnepet. Az idei program a Sopronban, 1863-ban megtartott, első magyarországi kórustalálkozó és az elmúlt másfél évszázad kórusélet nagyjainak emléke előtt tiszteleg. A kórusmuzsika barátait ezúttal is színes, látványos programok várják.
Július 1-jén, 14 órától, a Deák téri Református Templom ad otthont a nyitókoncertnek, ahol nemcsak egyházzenei műveket hallhat a publikum, hanem kórusátiratban Petőfi Sándor egyik verse is felcsendül. A Kórusünnep a Lenck-villa kertjében folytatódik, ahol a családokat 15 órától zenés játszóház várja a „Julcsi meséi” csapatával. A szabadtéri kóruspiknik 16 órakor kezdődik, ahol az Alpokalja-Fertő-táj Kosárközösség tagjainak köszönhetően igazi piknikhangulat vár a látogatókra.

Július 2-án 9 órától a várisi zenepavilontól emléktúra indul, melyre a kórusünnep szervezői várják a soproni kórusok és a város közösségét. A sétával a néhány éve abbamaradt soproni hagyományt kívánják folytatni. Az 1863-as Országos Dalosünnep emlékére, „Dalos-hegynek” elnevezett kedvelt kirándulóhelyre mennek fel közösen, ahol a „Daloskő” máig őrzi a 160 évvel ezelőtti esemény emlékét. Az emlékkövet a közelmúltban a TAEG Zrt. soproni vállalkozókkal és önkéntesekkel együtt felújította, így újkori pompájában fogadja az énekes-zarándokokat.

A Soproni Kórusünnep a 65. Soproni Ünnepi Hetek keretében, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft., a Soproni Múzeum és a Soproni Református Egyházközség partnerségével valósul meg, szervezője az 5. Szólam Alapítvány, melyet Sopron MJV Önkormányzata és a Nemzeti Kulturális Alap támogat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában