Remek program!

2023.06.11. 09:56

Hamarosan gólyagyűrűzéseket tartanak Győr-Moson-Sopronban - mutatjuk a konkrét időpontokat, helyszíneket

Ahogy minden évben, idén is a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és az E.ON közös szervezésében valósul meg a gólyafiókák gyűrűzése Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Fejér megyében.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archíum

Fotó: Szendi Péter

  • Az E.ON Hungária Csoport hálózatán több mint 2900 gólyafészket tart számon és gondozza.
  • A kisgólyák nem mindegyikét gyűrűzik az MME szakemberei, de így is hosszú az ide gyűrűzési lista: júniusban több mint száz fészekben összesen közel 300 fiókára kerül majd gyűrű.
  • 2022-ben az E.ON területén 114 fészekben összesen 289 fióka gyűrűzésében segítettek.

Győr-Moson-Sopron megyében a gólyagyűrűzéseket június 20-án, kedden tartják az alábbi helyszíneken és időpontokban. Az MME-s és E.ON-os szakemberek egyidőben két csapatban, két útvonalon látogatják végig a környéki fészkeket. 

 

A gólyagyűrűzések megszokott forgatókönyve szerint a két-három hetes fiókákat az E.ON emelőkosaras autójával a fészekhez felemelt MME-s szakértők látják el egyedi gyűrűvel. Egyes fészkeknél a kisgólyákat ki is emelik és a földre daruzzák az E.ON segítségével, ilyenkor kisgyermekek, ovis csoportok, érdeklődők szeme előtt zajlik a gyűrűzés, a kicsik jelképesen nevet is adhatnak a gólyafiókáknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában