kisalfold.hu podcast

2023.05.20. 06:35

Podcast - A Nyugdíjasok Országos Szövetségének korábbi elnöke az idősekkel foglalkozás módszertanára tanítja meg a fiatalokat

Tizenkét évig irányította a Nyugdíjasok Országos Szövetségét a győri Némethné Jankovics Györgyi, de a legutóbbi küldöttgyűlés új elnöknek szavazott bizalmat. Csalódottságról szó sincs, a leköszönő elnöknek készek a jövőbeli tervei.

kisalfold.hu

Némethné Jankovics Györgyi, a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének leköszönő elnöke

Fotó: Csapó Balázs

Újra definiálta a céljait, és felhasználja az eddigi idősügyi tapasztalatait. A győri egyetem Apáczai Karán olyan tananyagfejlesztésbe kezdtek, amely az idősekkel foglalkozás módszertanára tanítja meg a fiatalokat. Az „Aktív idősödés módszertana” nevet viselő tantárgy mindazok ismereteit és képességeit gyarapítja, akik a jövőjüket az idősek testi-lelki-szellemi közérzetének fejlesztésével képzelik el. A kezdeményezés része - az egyre növekvő társadalmi igények szolgálatában -, hogy nemcsak felkészült szakemberek, hallgatók, tanárok segítik majd az idősszervezetek munkáját, hanem e közösségek gyakorlati terepként is szolgálnak az egyetemi képzés számára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában