A tánc világnapján

2023.05.13. 21:45

Örömtáncra perdültek a nyugdíjasok a Dunakapu téren Győrben - videó, fotók

Körülbelül hatszáz nyugdíjas kerekedett táncra szombat délután Győrben a Dunakapu téren. Jöttek táncolni Győr-Moson-Sopronból, az egész országból, de még a Felvidékről is.

kisalfold.hu

A Tánc Világnapján szerették volna megmutatni, hogy nem csak a a fiataloké a tánc, de az eső az esemény elhalasztására késztette a szervezőket. Szombaton a Nap csak nem akart kisütni, de legalább nem áztatta el a lelkes táncosokat. A Szenior Örömtánc programban országszerte több mint háromszáz oktató van, így mindenhol elérhető ez a mozgásforma, aminek a szlogenje: mozgás, öröm és agytorna.

– Nem véletlenül ez a szlogen. Hogy a mozgás öröm, az nem kérdés, az látszik itt a téren táncolók arcán. Nagyon sok koreográfiát meg kell jegyezni és ezzel mozgatjuk az agyunkat. Több száz táncunk van, amivel a rövidtávú memóriánkat is edzésben tartjuk. Ez jó az Alzheimer-kór ellen is, mert az is a rövidtávú memória leépülése.

A nyelvtanulás és a keresztrejtvény-fejtés is hasznos, de közel sem annyira, mint a szenior örömtánc, ahol mindig újat tanulunk – szögezte le Faragóné Tóth Zsuzsanna oktató, a rendezvény szervezője.

Aki azt is elmondta, hogy nem kell ehhez semmilyen előképzettség, bárki részt vehet rajta, s nagy előnye az is, hogy nem kell hozzá párosan érkezni. – Nagyon sokan ebben a korban már egyedül élnek, vagy nem szeret a párjuk táncolni, de erre a táncra bátran elmehetnek. Itt mindig más a párunk. Ilyen nagy létszámmal azért ritkán van alkalmunk együtt táncolni – tette hozzá Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában