Hat előadás

2023.03.03. 10:54

Indul a nyugdíjasegyetem Sopronban

Március 14-én kezdődik a Soproni Nyugdíjasegyetem 12. évfolyamának tavaszi szemesztere. Az ingyenesen látogatható programok a Soproni Egyetem (SE) Erzsébet utca 9. szám alatti épületében, a közgazdaság-tudományi kar aulájában lesznek keddenként 15.30 órától.

Bódvai Ildikó

Prof. dr. Faragó Sándorral, a programok főszervezőjével hívjuk a régi és új hallgatókat. Fotó: Máthé Daniella

– A hat előadásból álló programsorozatra ebben a szemeszterben is keddenként délután fél négytől várjuk a régi és új hallgatókat. Érdemes beírni a naptárba a dátumokat, mert nagyszerű előadások, érdekes témák lesznek – invitálja a Soproni Egyetem és a Kisalföld díjtalanul látogatható rendezvényére az érdeklődőket prof. dr. Faragó Sándor akadémikus, rector emeritus, a programok főszervezője. Jelentkezni a 99/518-126-os és a 99/518-142-es telefonszámon, valamint online a Soproni Egyetem honlapján lehet. 

A 12. évfolyam 23. szemeszterének nyitó előadását március 14-én Kőhalmy Tamás festőművész, címzetes egyetemi docens (SE Erdőmérnöki Kar, Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézet) tartja „A vadászat a művészet bölcsője” címmel. Március 28-án prof. dr. Lükő István nyugalmazott egyetemi magántanár (SE Benedek Elek Pedagógiai Kar) „Képzettségek vására, avagy szakmák, diplomák kereslete és kínálata – Mi legyek (leszek), ha nagy leszek?” című előadásában a pályaválasztás kérdésköréről beszél. A harmadik alkalom közvetlenül húsvét után, április 11-én lesz: dr. Paár Dávid egyetemi docens (SE Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar, Közgazdaságtani és Nemzetközi Kapcsolatok Intézet) a nemzetközi sportesemények hazai rendezésének társadalmi és gazdasági hasznairól tart értekezést. 

Dr. Lenkey Balázs egyetemi docens, intézetigazgató (SE Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar, Alkalmazott Művészeti Intézet) „A jármű-formatervezés Magyarországon, magyarok a világ jármű-formatervezésében” című előadását április 25-én hallhatja a Soproni Nyugdíjasegyetem közönsége. Május 9-én dr. Szalay Katalin osztályvezető főorvos (Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet, Kardiológiai rehabilitáció, I. osztály) „A szívünk titkai” címmel arról oszt meg tanácsokat, hogy krónikus szívbetegség mellett hogyan érhető el javuló életminőség. A szemeszterzáró előadást dr. Tari Tamás egyetemi adjunktus (SE Erdőmérnöki Kar, Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézet) tartja május 23-án, aki a vadfajok lakott területeken való megjelenéséről beszél „Jószomszédi viszony, avagy vadvilág a kertek alatt” című előadásában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában