10 év munka eredménye

2023.02.14. 11:05

Rekordot döntött a látogatószám a mosonmagyaróvári Futura élményközpontban

Tízéves a kiállítás, elsősorban a karbantartásra költenek. Egy-egy újabb fejlesztést csak pályázati támogatással tudnak megvalósítani, ahogy a korábbiakban többször meg is tették. Hogy még színesebbé tegyék a kínálatot, kisebb fejlesztéseket és programokat maguk ötlenek ki.

Mészely Réka

Izgalmas kísérletekkel várják a látogatókat.

Fotó: Kerekes István

A befektetett tíz év munka eredménye Horváthné Pákozdi Emese intézményvezető szerint, hogy 2022-ben – a pandémia előtti látogatószámot is megdöntve – 41.633-an keresték fel a Futura interaktív élményközpontot Mosonmagyaróváron. 

– Folyamatos munka, jelenlét a közösségi médiában – megfogalmazása szerint ez az élményközpont sikerének titka. – A pandémia előtt a legmagasabb látogatószámot 2019-ben értük el, akkor 35 ezren kerestek fel bennünket – mondta a Kisalföldnek. – Nagyon büszkék vagyunk erre az eredményre.

Nem újdonság a takarékosság 

– Most elsősorban családok jönnek hozzánk, május pedig az osztálykirándulások időszaka – mondta Horváthné Pákozdi Emese. – Egyre többen fedeznek fel bennünket Szlovákiában, pozsonyi iskolákból is érkeznek látogatók. Érdekesség, hogy a mostani téli szünetben már többen jöttek hozzánk, mint az előző év ugyanezen időszakában, így az idei évet tekintve is bizakodók vagyunk – avatott be Horváthné Pákozdi Emese, megjegyezve, hogy az egyre emelkedő látogatószámnak köszönhetően arányaiban kevesebb önkormányzati támogatás szükséges az intézmény fenntartásához. 
– Eddig is takarékoskodtunk a rezsivel. Hőszivattyúval fűtünk, és csütörtöktől vasárnapig tartunk nyitva – fűzte hozzá az intézményvezető. 

Pályázatból fejlesztenek 

Horváthné Pákozdi Emese kiemelte: tízéves a kiállítás, elsősorban a karbantartásra költenek. Egy-egy újabb fejlesztést csak pályázati támogatással tudnak megvalósítani, ahogy a korábbiakban többször meg is tették. Hogy még színesebbé tegyék a kínálatot, kisebb fejlesztéseket és programokat maguk ötlenek ki. 

Új rendezvények, szülinapok 

– Újdonság a Da Vinci Pizsama­parti – Az őslények nyomában programunk, amelyre legközelebb február 24-én várjuk az érdeklődőket. Fél héttől este tizenegyig előadásokkal, vetélkedőkkel, kísérletekkel készülünk. A kicsiknél népszerű a Pocokvilág, a nagyobbaknál a planetárium, a Tesla-transzformátor, a szabadulószoba vagy az 5D mozi is. Sokan ünneplik nálunk a születésnapokat, hétvégente akár napi kettőnek is helyet adunk.

Új programok még a témanapok is. 

Mint ismeretes, a Futura és a Part Rendezvényház fenntartása közösen történik. Horváthné Pákozdi Emese szerint utóbbit is egyre többen fedezik fel rendezvényhelyszínként. A karácsonyi és báli időszak mellett még az esküvői szezon az erős májustól szeptemberig. 

– Új fejlesztésként elkészült a Part Rendezvényház kertje, ahol akár kisebb programokat, koncerteket is tudunk újdonságként tartani – zárta gondolatait. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában