Az egyenlőségről diákoknak

2023.02.17. 07:37

A mosonmagyaróvári Haller-iskola negyedikeseinek sikere a Világ Legnagyobb Tanórája pályázaton

A Világ Legnagyobb Tanórája programsorozat keretében első helyezést ért el a mosonmagyaróvári Győri SZC Haller János Általános Iskola 4. b osztálya: a diákok osztályfőnökükkel a nemek közötti egyenlőséget választották témául.

Mészely Réka

A Haller negyedikesei nemcsak egy első díjjal, hanem hasznos tudással is gazdagodtak.

A Világ Legnagyobb Tanórája programsorozatra Magyarországon 582 iskola 4413 osztályának 92.333 diákja regisztrált, köztük a mosonmagyaróvári Haller-iskola negyedikesei osztályfőnökükkel, Gergely Lillával. 

– A nemek közötti egyenlőséget választottuk témául, különös figyelmet fordítva a női esélyegyenlőségre. A pályázatban különböző szektorból ismerkedhettek meg elismerésre méltó hölgyekkel, akik példaképként szolgálnak a lányok és a fiúk számára is. Női politikusok, tudósok, fogyatékkal élő nők, világhírű divatmárkát létrehozó roma asszonyok munkásságába és életébe kaptak betekintést a gyerekek a pályázat keretein belül. A projekt során a gyerekek személyesen ismerhették meg a környezetükben élő hölgyeket, akik példaértékű munkásságukkal a város megbecsült tagjai – tudtuk meg Gergely Lillától. 

Civil szervezetet vezető, háziorvosként dolgozó és látássérült hölgyet láttak vendégül az osztályban, akikkel a gyermekek interjúkat készítettek. Munkájuk ezzel nem ért véget, ugyanis a megismert nők közül példaképet választottak maguknak, és egy fogalmazás formájában gyűjtötték össze gondolataikat, majd a roma hölgyek által létrehozott márkán inspirálódva ruhatervezésbe kezdtek. A gyermekek ruhát, játékot, élelmiszert gyűjtöttek egy rászoruló család számára. 

– Végezetül pedig egy színdarabot mutattak be a gyerekek, amiben a belső értékek fontosságára hívták fel a figyelmet – fűzte hozzá Gergely Lilla. 
Az osztály első helyezést ért el az országos pályázaton. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában