Két keréken Japánba

2023.01.04. 08:26

A világutazók a jordán sivatagban léptek át az új esztendőbe – videók, sok-sok fotó

A Kisalföld munkatársai nyár közepén Pannonhalma közelében, a 82-es főút mentén találkoztak Carmennel és Philipp-pel, a német világutazókkal. Az elmúlt közel fél évben maguk mögött hagyták Horvátországot, Szerbiát, Romániát, Bulgáriát, Görögországot, Törökországot, Ciprust, az év végi ünnepeket pedig a Biblia földjén és Jordániában töltötték.

Szeghalmi Balázs

Carmen és Philipp két keréken jutott el az elmúlt hetekben a jordániai Petra romjaihoz és Szentföld varázslatos vidékére is. Fotó: Bike Pilgrim

  • A párral bakonypéterdi be­szélgetésünk óta a világhálón tartjuk a kapcsolatot, most arra kértük őket, hogy meséljenek élményeikről, érzéseikről és választott életformájukról.
  • Carmen és Philipp karácsony előtt eljutott a Holt-tengerhez, majd a Vörös-tenger partjáig Dél-Izraelben, s látták Petra ókori rom­városát is Jordániában.
  • „A testünk minden porcikájában érezzük az utat, a hegyi szakaszok különösen megterhelők. Így néha egy-egy éjszakára szállást veszünk ki, hogy jobban töltődjünk és minőségi videókat vágjunk a csatornánkra” – kezdte Philipp.

Lebegés a Holt-tenger felszínén

Philipp lapunknak elmondta: a fáradtságot ellensúlyozza, hogy naponta csodás helyeken kalandoznak. A német világutazók a teljesség igénye nélkül készítettek már közös fotót a pécsi dzsáminál, a Duna partján Romániában, a bolgár hegyekben, a mindig varázslatos Isztambulban, Jeruzsálem óvárosában, s persze lebegtek a Holt-tenger felszínén.

A párnak továbbra is védjegye, hogy annak az országnak a zászlaját tűzik a kerékpárjaikra, ahol épp haladnak.

Kellemes meglepetés és kemény helyzetek

„Kellemes meglepetés, hogy mindenhol barátságos fogadtatásban részesülünk. Az arab államoktól kissé tartottunk, de a helyi emberek igazán vendégbarátnak bizonyultak. Kemény pillanatokban is volt részünk. Carmen ősz végén legyengült, beteg lett, Ciprusban orvos is kezelte.

Emellett Bulgáriában az este még picinek tűnő patak úgy megduzzadt az éjszaka folyamán, hogy reggelre majdnem elmosta a felszerelésünket. Szerencsére most mindketten jól érezzük magunkat – igaz, az állandó fizikai kimerültségen kívül a honvágyunk is nő, hiányoznak rég meg nem ölelt családtagjaink és barátaink –, az egészséget tartjuk a legfontosabb kincsnek az életünkben” – közölte Philipp.

A német világutazók karácsony előtt eljutottak a Holt-tengerhez is. Fotók: Bike Pilgrim

Lassítanak

A német párt a karácsony Petra, az ókori romváros közelében érte, míg szilveszter éjszakáját a jordániai sivatag mellett töltötték. Szaúd-Arábiában folytatják világ körüli barangolásukat és két keréken teszik meg a Medina–Mekka utat.

„Bár nem szeretünk célról beszélni, továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, amit induláskor vállaltunk: el szeretnénk jutni két keréken Japánba. Lehet, hogy ehhez még évekre van szükségünk, de nem sietünk, sőt, 2023-ban lassítani akarunk. Így tudunk ugyanis minél több kultúrával és az ott élő emberekkel igazán megismerkedni” – hallottuk Carmentől.

A világutazók YouTube-csatornáját ide, Facebook oldalát pedig ide kattintva nézhetik meg.

A kedvenc magyar emlék

Carment és Philippet faggattuk arról is, hogy melyik volt számukra a legkedvesebb pillanat hazánkban. „Sok aranyos, segítőkész emberrel hozott össze bennünket a sors Magyarországon. Nehéz kiemelni egyetlen pillanatot, de talán Mecseknádasdon éreztük a legjobban magunkat. Itt régi barátunknál szálltunk meg pár napra” – hangzott a válasz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában