Németországból Japánba

2022.07.27. 08:01

Nagy utazás – Világutazók járták két keréken a Bakonyt

Ritkán találkozni japán szalmakalapban bringázó, a felkelő nap országának zászlaját kerékpárjukra tűző utazókkal a 82-es főúton. A Kisalföld munkatársai félúton Ravazd és Bakonypéterd között bukkantak a nem mindennapi párosra. Ha már így alakult, beszélgetni kezdtünk a világjárókkal.

Szeghalmi Balázs

Carmen és Philipp eddig jócskán több mint ezer kilométert tett a lábába, de a java még bőven hátravan. Fotó: Huszár Gábor

Carmen Észak-Németországból, társa, Philipp a belga–holland határ közeléből származik. 

„Mindketten buddhista vallásúak vagyunk, többször jártunk már a szigetországban. A legutóbbi látogatásunk során 1200 kilométeres zarándoklaton is részt vettünk Wakayama prefektúrában. Ezen út során fogalmazódott meg bennünk, hogy milyen nagyszerű lenne egyszer kerékpárral, a fél világon át eljutni Japánba” – hallottuk a német fiatalembertől.

„A járvány rengeteg bezártságot, óvintézkedést hozott nálunk is. Szerencsére újra lehet szabadon jönni-menni. A nagy utazásunkkal arra is fel akarjuk hívni a figyelmet, hogy mennyire remek dolog új embereket, kultúrákat, tájakat megismerni” – vette át a szót Carmen. 

A német pár saját weboldalán (bikepilgrim.de) számol be a kalandjukról, aktívak a közösségi médiában, élményeikről rendszeresen posztolnak és hangulatos videókat is készítenek. Reményeik szerint egyre többen kísérik majd figyelemmel útjukat, s ebből némi bevételre is szert tesznek.

Hogy tetszik Magyarország? – kérdeztük tőlük. 

„Ausztriában és Szlovákiában a Duna mentén haladtunk, Magyarország esetében azonban úgy döntöttünk, hogy megismerjük több régióját is. Győr és környéke bejött, a Balatont nagyon várjuk, majd a Dél-Alföld, Szeged irányában búcsúzunk hamarosan ettől a szép földtől. Eddig mindenhol segítőkész emberekkel találkoztunk, jók a tapasztalataink, szóval magyar zászlót biztosan beszerzünk, amit a bringákra tűzhetünk” – válaszolta Philipp. 

A világjáró utazók augusztus elejéig maradnak hazánkban, majd Szerbia és Horvátország lesznek a következő állomásaik. 

„Tudom, hogy ez nem jellemző a németekre, de nekünk tényleg nincsenek konkrét terveink, céldátumaink. Ha három év múlva érünk Japánba, akkor három esztendőn át töltjük ezzel az életünket. Ha négy év lesz belőle, az is rendben van” – mondta mosolyogva Carmen. 

„Azért idén év végén Törökországban szeretnénk átlépni Európa és Ázsia határát, vagyis ha minden jól alakul, 2022-ben jó időre búcsút intünk az öreg kontinensnek” – tette hozzá Philipp. 

Jó és szerencsés utat kívánunk nekik Japánig! 

A világjáró utazók augusztus elejéig maradnak hazánkban, majd Szerbia és Horvátország lesznek a következő állomásaik. Fotó: Huszár Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában