A vízügy közleménye

2023.01.24. 19:04

A töltéshasználati engedély már online igényelhető Győr-Moson-Sopronban

Kerékpárra nem kell engedély.

kisalfold.hu

Illusztráció: pixabay.com

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vagyonkezelésében álló elsőrendű árvízvédelmi vonalak fő funkciója a töltések által védett területek elöntés elleni biztonságának garantálása, tehát a lakosság és javaik védelme. Emellett korlátozásokkal megengedett a töltéskorona jóléti hasznosítása is. Ez azt jelenti, hogy

kerékpárral, segédmotoros kerékpárral, motorkerékpárral, valamint állati vontatású járművel és lóháton külön engedély nélkül is lehet közlekedni, azonban egyéb járművel történő közlekedés már engedélyhez kötött és az is csak meghatározott töltésszakaszokon vehető igénybe. 

További információk a töltésközlekedés rendjéről >>

A töltéskorona jogszerű használatát eddig kizárólag papír alapon kibocsátott töltésközlekedési engedély biztosította, melyet az igazgatóság központjában, szakaszmérnökségeken és a továbbértékesítő partnereiknél lehetett igényelni. A gyorsabb és egyszerűbb vásárlási folyamat érdekében 2023-tól az igazgatóság áttér az online értékesítésre a 3,5 tonna össztömeget meg nem haladó gépjárművek esetén.

Egy új, web alapú platform várja az igénylőket a www.edutoltes.hu honlapon, ahol kényelmesen megválthatók az engedélyek és azonnal PDF formátumban rendelkezésre is állnak a fizetést követően.  A rendszer január 24-től működik.

A 3,5 tonna össztömeget meghaladó vagy gazdasági jellegű használati igény esetén az igazgatóságot kell felkeresni továbbra is.

A jogszerű használatot igazgatóságunk a vármegyei rendőr főkapitányságokkal és a Győri Városrendészettel együtt ellenőrzi. A védművek koronán kívüli bármely más részének közlekedésre történő igénybevétele szigorúan tilos,

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában