Hétköznapok Prima-hősei: Mák Tünde

Hétköznapok Prima-hősei – Mák Tünde a digitális oktatás idején önként jelentkezett a Becsöngettek suli-tv tanítójának.

Papp Fanni

20211008. Mák Tünde VOSZ Príma díjra felterjesztett tanárnő. Fényképek: Szalay Károly SZK Kisalföld Sopron

Fotó: Fotó: Szalay Károly

Ismét gazdára találnak Győr-Moson-Sopron megyében is a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által alapított megyei Prima díjak. Most egy soproni tanárnőt mutatunk be, aki a digitális oktatás elejétől kezdve azért dolgozott, hogy megkönnyítse a diákok helyzetét.

Mák Tünde, a Soproni Gárdonyi Géza Általános Iskola diák­önkormányzatának se­­gítő pedagógusa 2020 tavaszán, a koronavírus-járvány miatti digitális oktatási rendszerre való áttéréskor önként jelentkezett a Becsöngettek suli-tv adásai tanítójának. Az önkormányzat kezdeményezésére hétköznaponként első és második osztályosok számára magyar nyelv és irodalom, valamint matematika-tanórákat tartott a televízió képernyőjén, illetve a közösségi oldalakon is megjelentek az oktató tartalmak.

Fotó: Fotó: Szalay Károly

Az órák előkészítésében és megtartásában kiemelkedő, vezető szerepet vállalt Mák Tünde amellett, hogy a saját osztályának is távoktatásban tartott tanórákat. Mák Tünde tizenöt évvel ezelőtt kezdte meg pedagógusi pályafutását, és két éve tanít a Gárdonyiban. Vallja, hogy a tanároknak minden körülmények között meg kell találniuk azokat a csatornákat, amiken keresztül eljuttathatják a diákokhoz a tudást. Példaértékű, úttörő munkájával a járvány idején élményalapú tanulást biztosított a rendkívüli oktatási körülmények között, és támogatta a Sopron környéki diákokat.

Számos visszajelzés azt mutatta, hogy nemcsak a kisdiákok számára volt nélkülözhetetlen a tanító unikális munkája, hanem az új oktatási helyzetben sok szülőnek és nagyszülőnek is hatékony módszertani segítséget jelentett a program. A kollégái számára ötletekkel és inspirációval szolgált a modern eszközök és módszertanok használa­tához. Mák Tünde sulitévés adásai hatékony módszertani segítséget jelentettek a kisdiákoknak és a szülőknek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában