Győr 750

2021.09.28. 18:59

Sosem látott Munkácsy képek érkeznek Győrbe – fotók

Örök érvényű, kivételes és feledhetetlen. Nincs magyar ember, akinek magyarázni kellene, ki volt Munkácsy Mihály. A nemzet valaha élt legzseniálisabb festőjének 65 műalkotása érkezik a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumba októberben.

Dániel Viktória

2021.09.28. Pákh Imre Munkácsy festmény gyűjteménye lesz kiállítva október 15-től a győri Eszterházy palotában, Dr. Dézsi Csaba András polgármester, Pákh Imre magángyűjtő, Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

Fotó: CSAPO BALAZS

A város 750. évfordulójának kultúrmissziós csúcspontján 12 év után ismét Győrbe érkezik a Munkácsy kiállítás. Pákh Imre műgyűjtő, olyan frissen megvásárolt alkotásokat is megmutat a nagyközönségnek, amiket 120 éve nem lehetett látni.

– Azon vagyunk, hogy mindenki olyan kulturális programokon vehessen részt, amelyek az igényeinek leginkább megfelelnek. Ennek egyik lépése volt a Plácidó Domingo koncert, most pedig a város történetének eddigi legnagyobb Munkácsy kiállítás következik – mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester.

A tárlat október 12-én nyitja meg kapuit, a teljes árú jegy 2000 forint lesz, 65 év felettiek és iskolások féláron, 6 év alattiak és nyugdíjasok ingyen látogathatják majd.

Hatvanöt képpel érkezik Győrbe Pákh Imre műgyűjtő Munkácsy kiállítása, amit a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban lehet majd megtekinteni. Fotók: Csapó Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában