bemutatók

2021.09.30. 19:00

Kalandvágyból felelősségvállalás: önvédemi nap Sopronban

Soproni Önvédelmi és Biztonságtechnikai Projektnapot és baráti találkozót szervez a Krav Maga SC Sopron október 2-án, szombaton 10–18 óráig a Vas-Villá’-ban (Ferenczy János u. 7.). Az ingyenes programot minden korosztálynak ajánlják.

kisalfold.hu

– A Krav Maga egy héber kifejezés, azt jelenti: közelharc. Izraelből indult el az önvédelmi rendszer – mondta Gőgh Zoltán, az egyesület elnöke, a program főszervezője. – Lichtenfeld Imre, a magyar–zsidó származású mester 1948-ban az izraeli védelmi erőknél a testnevelés- és közelharcoktatás vezetőjeként fejlesztette ki az alapokat, melyek az évtizedek alatt sokat módosultak és fejlődtek. Küzdősport- és harcművészeti stílusok olyan elemeit alkalmazza, melyek viszonylag könnyen elsajátíthatók bárki számára, korra, nemre való tekintet nélkül. Továbbá mentális és fizikai fejlesztőelemeket is tartalmaz – tette hozzá az elnök, hangsúlyozva, hogy a Krav Maga nem sport, hanem egy kiképzési mód, aminek eleme a sport. Nem verekedni tanítják a jelentkezőket, hanem arra oktatják őket, hogyan kerüljék el a konfliktusokat. Nagyon jó baráti a közösség, ahol fiatal és idős is kiváló hangulatban tevékenykedik.

– A szombati rendezvényen a helyi hivatásos szervekkel közösen igyekeztünk olyan élménystandokat felállítani, ahol minden korosztály – kicsik, nagyok, idősek – megtalálhatja a számára megfelelő elfoglaltságot. A roppant színes, élményeket kínáló regionális eseményünk mindenki számára ingyenes lesz. Célul tűztük ki a hivatásos életpályamodell népszerűsítését és a közszolgálati tevékenységek fontosságának a bemutatását. A programban szerepelnek a soproni harcművészeti és önvédelmi klubok közelharc-bemutatói, kutyás bemutató. Kecskés Róbert önvédelmi eszközökről és fegyverekről tart előadást, de airsoft sport és taktikai élménystand is lesz – sorolta Gőgh Zoltán. A polgárőrszolgálatot, a tartalékos katonai szolgálatot, a büntetés-végrehajtást, a rendőrséget, valamint a katasztrófavédelmet népszerűsítő élmény- és toborzópontokat is felállítanak. A gyerekek figyelmét ügyességi vetélkedőkkel, játékokkal kötik le. A részletes programismertetőt a Krav Maga SC Sopron Facebook-oldalán találják az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában