Esélyegyenlőség két keréken

2021.08.12. 17:28

Példát mutatnak – Pető Zsolt világbajnok parasportoló másodszor teker Passautól Mosonmagyaróvárig

Másodszor vág neki a háromszoros világbajnok Pető Zsolt a Passau és Mosonmagyaróvár közti, mintegy 400 kilométeres útnak handbike-jával. A mosonmagyaróvári Lions klub tagját barátai, Dallos Tamás és Mészáros László kíséri el biciklivel, és személyautó is követi őket a négynapos, jótékony célt szolgáló úton.

Mészely Réka

Edzés közben.

A mosonmagyaróvári Lions klub tagja, a háromszoros világbajnok Pető Zsolt csütörtökön dél- előtt indul kézi hajtású kerékpárjával Passauból a Duna mentén Mosonmagyaróvárra.

Idén már hárman vágnak neki az útnak

Nem először indul ezen a távon: tavaly a tokiói olimpiára edzve már megtette ezt az utat. Idén sem startol egyedül: kerékpár- úton már tavaly is végig mellette haladt barátja, a szintén Lions klub tag Mészáros László, és idén két keréken csatlakozik hozzá Dallos Tamás, aki 2020-ban személygépkocsival haladt a kerékpárosok mellett. Ezúttal viszont ő is kedvet kapott az embert próbáló túrához.

– A tavalyi év sikerén felbuzdulva szerveztük meg az idei túrát. Nagy öröm, hogy idén már hárman kerékpározunk, és természetesen egy személygépkocsival követnek minket – avatott be a parasportoló, aki korábban evezésben remekelt, s most a kerékpározás szerelmese. A Road KSE sportolójaként a Hungaroringen szervezett országos bajnokságon harmadik helyezést ért el.

Mészáros László, Pető Zsolt és Dallos Tamás együtt vág neki idén a négyszáz kilométeres útnak.

Nem áll távol tőle a jótékonyság

– Tavaly Zsoltot kísérve megtetszett az útvonal, és nem áll tőlem távol a jótékonykodás sem. Így elhatároztam, hogy idén elkísérem. Készültem rá, a konditermi edzések mellett hosszabb távokat is bevállaltam kerékpárral – mondta Dallos Tamás vállalkozó.

Zsolt a napokban edzésként Tamással körbekerékpározta egy nap alatt a Fertő tavat. A 122 kilométeres szakasz sem volt kihívásoktól mentes, de ennyit majd Passau és Mosonmagyaróvár között egyszerre nem kell majd tekerniük.

Négy nap két keréken

A tervek szerint tehát csütörtökön hajnalban indulnak Mosonmagyaróvárról autóval Passau- ba, ahonnan délelőtt startol a túra. Az első napon Linzig kerekeznek, a következő napon több kihívás vár már rájuk, hiszen emelkedő a terep, egészen Melkig jutnának el. A szombat estét már Bécsben töltenék, ahonnan vasárnap délelőtt indulnak a rajkai határon keresztül haza.

Az állomáshelyeken a helyi Lions klubok vendégszeretetét élvezik, a vacsora mellett városnézés szerepel a programban. A túra amellett, hogy az oroszlánok közötti összefogást erősíti, jótékonysági célt szolgál. A befolyó összeg a mosonmagyaróvári Lions klub céljaihoz járul hozzá.

Edzés közben.

Lehet csatlakozni

Zsoltékhoz lehet csatlakozni Bécstől, de akár a rajkai határát- lépés alkalmával is. Érdemes figyelni a Facebookon a kapcsolódó eseményt, ahol pontosan tájékoztatnak az időpontokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában