egy második és egy ötödik hely

2021.07.28. 08:38

Triatlonban is remekelnek a soproni tűzoltók

Napsütéses időben teljesíthették a csaknem huszonnyolc kilométeres távot a BM Triatlon Országos Bajnokság versenyzői szombaton, a Deseda-tó partján.

kisalfold.hu

A megméretésre, amelyet a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Kaposvári Szabadidő Egyesület közösen szervezett, csaknem harmincan adták le nevezésüket. A szervezők döntése alapján a versenykiírástól eltérően hétszázötven méter úszás helyett két és fél kilométer futással kezdődött az erőpróba, majd a versenyzők kerékpárra pattantak, hogy húsz kilométert tekerjenek a Toponárt és Kaposfüredet összekötő úton. A tűző napsütés és a dombos terep igencsak próbára tette a sportolókat, akik a táv teljesítése után ismét futócipőre váltottak és a harmadik számban még öt kilométeren át küzdöttek az értékes másodpercekért a Deseda-tó partján.

A versenyt minden induló sikeresen teljesítette, sérülés nem történt.

A legeredményesebb sportolóknak Török Sándor tűzoltó alezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője adta át a díjakat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kötelékéből Pirger Attila tűzoltó őrnagy másodikként ért célba a férfi senior I. kategóriában, férfi váltó kategóriában pedig az ötödik helyre érkeztek a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltségének versenyzői.

Ezek is érdekelhetik