Ünnepre készülnek

2020.12.14. 12:08

Nagyszabású gálára készül a Sopron Balett

A tánc világnapja alkalmából nagyszabású gálára készül a Sopron Balett. A csoport a maximumot nyújtva gyakorol, miközben újra bezártak a színházak.

kisalfold.hu

Forrás: Soproni Színház sajtó

A Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett koprodukciója, a Stabat Mater októbertől bérletes előadásként színre kerülhetett a leghűségesebb város színházában, ám a rendezvénytilalom kihirdetése után a művészeknek ismét nézők nélkül kellett folytatni munkájukat a bezárt intézményben.

– A járvány miatti bizonytalanságot megszokni nehéz, de hiszek abban, hogy az ember egyik legfontosabb evolúciós tulajdonsága az alkalmazkodás. Egy táncos lételeme, hogy mindennap dolgozhasson, tréningezze a testét, a lelkét, a szellemét – mondta Demcsák Ottó, a Sopron Balett vezetője, aki hozzáfűzte: április 29-én ünneplik a tánc világnapját, erre az alkalomra készülnek egy nagyszabású gálaműsorral. Már elkezdték gyakorolni a szólókat és párosokat, klasszikus és modern koreográfiákat, körtáncokat.

Alekszej Batrakov vezetésével kemény tréningeket végeznek a táncosok: fizikai kondíciót növelő és technikát fejlesztő gyakorlatokat hajtanak végre rendkívüli intenzitással és fegyelemmel. A klasszikus és modern elemek gyakorlása profi sportolókra jellemző terheléssel jár.

Demcsák Ottó hozzáfűzte: azt mindenki tudja, érzi, hogy közönség nélkül nehéz a végtelenségig fenntartani egy színészben, zenészben, táncosban a tüzet, ám ekkor segíthet az igényesség és az összetartozást jelentő közösségi szellem. Ez pedig a Sopron Balettnél példásan erős. Ezért is büszke az együttesre.

A Sopron Balett tagjai a karácsonyi ünnepek idejére két hét szünetet kapnak, majd január elejétől folytatják a gyakorlásokat. Addig még egy feladat vár rájuk. Részt vesznek a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar hagyományos újévköszöntő koncertjén, amelyet ezúttal televízión keresztül, felvételről láthatnak a nézők. A csapat egy valcerrel köszönti a soproniakat és az új esztendőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában