A szív ünnepe

2020.02.14. 09:32

Valentin-nap: virágkötőt faggattunk a szokásokról

Február 14. a szerelmesek napja. A párok ajándékkal lepik meg egymást, igyekeznek még jobban odafigyelni egymásra.

Simon Roberta

Fotó: Huszár Gábor

Az ünnephez kötődően a virág- és ajándékboltok forgalma is fellendül. Virágkötőt faggattunk a szokásokról. Képünkön Rumi Benjamin, aki az egyszerű, praktikus megoldásokat választja, ha virágról van szó.

– Van, aki egyetlen szál virágot visz, legfeljebb egy masnival átkötve, míg mások nagyobb, több szálból álló csokorban gondolkodnak, gazdagabban díszítve, szívecskés kártyával vagy kiegészítővel – mondja Dercsényi Klára virágkötő, dekoratőr, amikor a Valentin-napi ajándékokról faggatjuk. Azt mondja, ami idén újdonságnak számít, hogy az egy- vagy pár szálas megoldásokat speciális falapra rögzítik, amit különböző feliratokkal vagy dekorelemekkel díszíthetnek.

Fotó: Huszár Gábor

– Az idei év divatja a kompakt megoldás, ez a falap is úgy van kialakítva, hogy könnyen kézbe vehessük és vihessük, mint egy „táskát” – magyarázza. A dobozos virág persze ilyenkor is kelendő, különösen az alkalomhoz illő, szív alakú változat.

– A cserepes virágok közül népszerűek a tavaszi hagymás növények, szívecskés, virág mintás kaspóban, Valentin-napi kiegészítőkkel. Idén az egyszerű, letisztult stílus, a geometriai alakzatok kedveltek. Nem kell mindig a tradicionális vörös rózsához ragaszkodni, válasszunk olyan ajándékot, ami a párunk személyiségéhez a legjobban illik – tanácsolja Dercsényi Klára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában