Bejelentésre vizsgálták

2023.12.08. 10:28

Sztárbox - Eljárás indul az RTL ellen a Kabát Péter és Rácz Jenő meccsén történtek miatt

Az RTL-en november 19-én sugárzott Sztárbox egyes erőszakos, félelemkeltő jelenetei miatt is eljárást indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.

Kisalföld.hu

Fotó: RTL/Sajtóklub

Bejelentés nyomán az RTL november 19-i Sztárbox című adását vizsgálta a Médiatanács. A műsorszám egyik kifogásolható jelenete Kabát Péter és Rácz Jenő mérkőzése volt, amelyben Rácz Jenő kiütéssel győzte le ellenfelét. A földre kerülő és eszméletlen Kabát Péter orvosi segítséget követően tudott csak lábra állni, és részt venni az eredményhirdetésen. A hatósági ellenőrzés alapján a műsorszám a kiskorúak személyiségfejlődését negatívan befolyásolhatta, ezért a Médiatanács most induló eljárásában azt vizsgálja, hogy megfelelő volt-e a műsorszám korhatárbesorolása. A vélhetően helytelen besorolás és így a nem megfelelő sugárzási időpont miatt a Médiatanács eljárást indít az RTL szolgáltatója ellen  – derül ki közleményükből. Ez már a második hasonló eset a Sztárbox-szal kapcsolatban, korábban a műsor november 5-én sugárzott epizódja miatt is vizsgálat indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában