"A legtökéletesebb ajándék, ha élményeket adunk egymásnak"

2023.12.22. 11:34

Celebkarácsony - Takács Titanilla öttevényi mazsorett világbajnok elárulja, mi a legtutibb ajándék

Az öttevényi Takács Titanilla ötéves sem volt, amikor először fogott mazsorettbotokat a kezében. A tehetség többször volt már magyar, Európa- és világbajnok is. A karácsonyról, ünnepekről beszélgettünk a fiatal lánnyal, aki szerint az egyik legtökéletesebb ajándék, ha élményeket adunk egymásnak.

Ollári Gergely

Az öttevényi mazsorett világbajnokot ünnepi szokásairól kérdeztük.

– Hogy telnek számodra az ünnepek? 

–A karácsony az év legfontosabb ünnepe. Így felnőttként visszatekintve mindig újra átélhetem azt a varázslatot, amit szüleim-nagyszüleim teremtettek meg számomra kiskoromban. Sajnos már nem minden családtagom ölelhetem magamhoz karácsonykor, de az együtt töltött ünnepek emléke minden évben megmelengeti a szívem.

– Milyen a várakozás időszaka? 

– A karácsonyi készülődést nem lehet elég korán elkezdeni. Sajnos az egyetemi éveim elején nehezen tudtam megélni a várakozás varázsát, de a tanulmányaim végéhez közeledve egyre több időt tudok fordítani az ünnepi hangolódásra. Szüleimmel minden évben ellátogatunk Bécsbe ilyenkor, de természetesen a győri és budapesti karácsonyi vásár sem maradhat el. 

– Hogy állsz a sütéssel, főzéssel? Van kedvenc ételed vagy süteményed karácsonykor? 

– A karácsonyi menü elkészítésében az egész család kiveszi a részét, változó, hogy mi kerül az asztalra. A sütik közül a mézeskalács sosem maradhat el, emellett a karácsonyi édességek nagymamám, dédnagymamám receptjei alapján készülnek.

Takács Titanilla

 

– Családoddal, vagy pároddal vagy karácsonykor?

 –Minden évben a családommal töltöm a karácsonyt. Számomra ez az ünnep legfőképpen róluk szól, hisz az egész éves rohanás után ilyenkor tudunk egy kis időt együtt tölteni. Egyelőre a párommal, illetve egymás szüleivel a távolság miatt az ünnepek között szoktunk karácsonyozni. 

– Van olyan népszokás, vagy olyan karácsonyi hagyomány, ami nálatok sem hiányozhat? 

– Vannak családi hagyományaink, ilyen például, hogy anyukámmal már december 23-án este feldíszítjük a fát. Így december 24-én már minden a tökéletes ünnepi pompájában ragyog. 

– Az otthonotokat is feldíszítitek? 

– A sok kisebb dekoráció mellett mindig nagy hangsúlyt fektetünk a karácsonyfára, amit órákon keresztül díszítünk anyukámmal karácsonyi zenéket hallgatva. Minden évben a karácsonyfadíszek színéhez passzoló papírba csomagoljuk az ajándékokat, így a kibontás pillanatáig meglepetés marad, hogy mivel ajándékoztuk meg szeretteinket. 

– Mi a legtutibb karácsonyi ajándék szerinted? 

– Számomra az egyik legtökéletesebb ajándék, ha élményeket adunk egymásnak, hisz az így együtt töltött időnek köszönhetően újabb közös emlékeket gyűjthetünk. Emellett a legfontosabb, hogy az ajándék szívből jöjjön, így sokszor a személyes, kézzel készített meglepetések okozzák a legnagyobb örömöt.

– Hol szilveszterezel? 

– Idén a szilvesztert a barátommal és az ő társaságával töltöm. Ennek ellenére nincs olyan év, hogy közeli családtagjaimmal pár perccel az új esztendő kezdete után ne hívnánk fel egymást telefonon, bárhol is legyünk a világban. –Teszel-e újévi fogadalmat? –Nálam a fogadalmak nem köthetők az újévhez, mivel mindig rengeteg új tervem van, így inkább igyekszem lépésről lépésre megvalósítani őket és azonnal kitűzni új célokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában