"Centiken múlik a modellszakma"

2023.12.20. 06:32

A győrújbaráti lány hódít a szépségével - Hamarosan Olaszországban, a World Top Model Akadémián + Fotók

Nemrég rendezték meg a fővárosban a World Top Modell Hungary 2023-as első nemzeti döntőjét. A győrújbaráti Horváth Boglárkáért is szoríthattunk a népszerű modellversenyen, amelyen egykor Claudia Schiffer is szerepelt. A húszéves Boglárka a harmadik helyen végzett, így a bronzéremmel térhetett haza az eseményről. A harmadik hely mellett nem mindennapi jutalomban is részesült: lehetőséget kapott kétszer kéthetes olaszországi utazásra, ahol részt vehet a World Top Model Akadémián.

Ollári Gergely

A győrújbaráti Horváth Boglárka még csak húszéves, egyelőre hobbiként modellkedik.

Fotó: Csapó Balázs

– Korábbi interjúnkban azt mondta: a modellkedés és a szépségversenyek világa csak hobbi. Ez mindig így volt?

– Sokszor eszembe jutott, hogy munkaszerűen végezzen. De nagyon kemény a modellszakma. Szinte centiken múlik, hogy valaki lehet-e modell. Ha valakinek nincsenek meg a megfelelő méretei, például a csípő, vagy a derék, akkor nincs esélye. Emiatt nekem sem jöhetett össze. Ezért maradt inkább hobbi számomra. Kisebb bolti áruházak, kisebb cégek azonban minket is gyakran kérnek fel termékfotózásra.

– Milyen versenyeken szerepelt korábban?

– Először a Miss Balaton szépségversenyen mérettettem meg magam, itt a döntőbe jutottam, majd a Miss Hungary követte, amit sikerült megnyernem. Ennek döntőjét pont egy éve rendezték meg. Most pedig a World Top Modell Hungary 2023-as első nemzeti döntője következett számomra Budapesten.

– Ilyen sikerek mellett nem gondolt arra, hogy mégis is ezt az életet válassza?

–Nem. Ha itt valaki nem profi, akkor nem tud helytállni. Főleg nem hosszú távon. Ha nem vagy influenszer, és nem gyártod folyamatosan a tartalmakat, akkor nem ad számodra stabil megélhetést. Ezért döntöttem úgy, hogy csak szabadidőmben csinálom. Egyetemen tanulok jelenleg is a fővárosban, kereskedelem és marketing szakon.

– Nemrég a World Top Modell Hungary 2023-as első nemzeti döntőjében bizonyított. Azon a népszerű modellversenyen, amelyen egykor Claudia Schiffer is szerepelt. Hogy érezte magát?

– Én is utólag tudtam meg, és csodálkoztam is. A szervezők ajánlották, hogy ez a verseny jó lehetőség lenne számomra. Ezért vágtam bele. 17 lány volt ott a döntőben, amelynek nem volt előválogatója. Megfeszített tempóban rendezik ezeket a versenyeket, a próbákkal, a koreográfiával, a sminkeléssel és a gálával együtt. Nagyon jól éreztem magam. Több felvonulás volt, hol kisestélyiben, hol fürdőruhában, hol utcai ruházatban. Nagyon élveztem. A Miss Hungary versenyről több lányt is ismertem, aminek nagyon örültem.

– Harmadik helyen végzett, és elutazhat Olaszországba a World Top Model Akadémiára.

– Már korábban is nyertem ide utazást, nagyon megszerettem azt az országot. Ez az akadémia olyan mintha nyaralnánk, de közben rengeteget tanulunk. Vannak fotózások, fejlődhetünk, gyakorolhatjuk a mozgáskultúrát, és divatbemutatónk is van. A szakmai rész mellett pedig kirándulunk, nyaralunk, és jól érezzük magunkat a strandon.

– Ön számára mit jelent a szépség? Mennyire rivalizálnak egymással a lányok egy ilyen versenyen?

– Nagyon összetett. Érvényesülni kapcsolatok alapján lehet, és csak az kap munkát akit sok helyen látnak, észreveszik, és alkalmazzák. A szépség elég tág fogalom. Hiába szép valaki kívülről, ha belül nem az a lelkivilága. És ez fordítva is így van. Ha a kettő egyensúlyba van, akkor jó szerintem. Itt nem volt rivalizálás, sokan ismertük már egymást, így könnyen megtaláltuk a közös hangot, és jól éreztük magunkat.

– Várja a következő megmérettetést? Hogy áll az önbizalommal? Nem lehet egyszerű kifutóra állni...

– Természetesen várom. Igaz, előtte kicsit pihenni szeretnék, és folytatni a tanulmányaimat. Szerencsés vagyok, mert szüleim mindenben támogatnak. Kicsit féltenek is, de velem vannak. Ha valaki nem figyel, mentálisan is tévútra viheti ez a világ. Régen nekem nem volt önbizalmam, de sokat dolgoztam azért, hogy ez átforduljon. Hobbiként van jelen az életemben a tánc is, amit egészen kiskoromban kezdtem, és napjainkban is örömmel táncolok.

Kérdezz-felelek

  • Kedvenc ország: Olaszország, Japán
  • Kedvenc szín: rózsaszín
  • Kedvenc étel: szusi
  • Kedvenc hely Győrben: Duna-part
  • Kedvenc ital: Tequila Sunrise
  • Kedvenc film, vagy sorozat: Viharsziget, Emily Párizsban
  • Kedvenc kontinens: nincs, az egész világot szeretném beutazni

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában