Budapestiek veszik át a védelmét

2023.10.02. 06:09

Új védőkkel folytatódik a győri énekes pere - A háttérből tovább támogatja a perből kizárt védő

Elfogultság miatt kizárták F. Dávid korábbi ügyvédjét, aki a börtönből is kihozta

Simon Roberta

Legutóbbi tárgyaláson dr. Kaposi Gergely már mint megbízott képviselő volt jelen F. Dávid tárgyalásán.

Forrás: MW

Fotó: Bánkúti Sándor

Hétfőn folytatódik a Győri Járásbíróságon F. Dávid tárgyalás, a zenészt több millió forintos csalással vádolják. Azonban korábbi védőügyvédje, már nem lehet mellette, ugyanis dr. Kaposi Gergely ellen elfogultság miatt indítványt nyújtottak be, amit a bíróság elfogadott. Kizárták a perből. Már a legutóbbi szeptemberi tárgyaláson is csak mint meghatalmazott képviselő lehetett jelen. 
A győri énekesnek nagy törést jelent, hogy három év együttműködés után csak a háttérből segítheti egykori védője az ügyét.

F. Dávidnak évek óta húzódik a pere, börtönben is volt, közben elvált feleségétől.  Ügyvédje, dr. Kaposi Gergely segítségével egy ideje bűnügyi felügyelet alatt védekezhet, Győr területén pedig szabadon mozoghat, valamint hetente kétszer elutazhat Dunaújvárosba a munkahelyére is.

A győri énekes álláspontja továbbra is az, hogy ártatlan és csak csőbehúzták rosszakarói, akiknek most sikerült védőjét is félreállítani.

- Dávid pótolhatatlan veszteségként érte meg, hogy már nem védhetem, de aggodalomra nincs ok. A háttérből ugyanúgy támogatom az ügyet, illetve ahogyan eddig is, többen képviseltük, így a továbbiakban a budapesti kollégák veszik át a feladataimat. Nem tudjuk kinek fáj, hogy talán túl hatékony védelemben részesült Dávid - fejtette ki lapunknak dr. Kaposi Gergely ügyvéd.
Hozzátette, hogy a továbbiakban megtesznek minden kellő lépést, hogy ismét védhesse a győri énekest, első körben az Alkotmánybírósághoz fordulnak, de ha kell itt nem állnak meg és az Emberi Jogok Európai Bíróságán is tesznek egy próbát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában