Járvány

2021.06.25. 17:00

Tovább működnek a virtuális színházak

Kétszázezer jegyet értékesített harminc szerződött partnere 250 előadására a tavaly szeptemberben indult eSzínház, amely a járványügyi korlátozások feloldása, a színházak megnyitása után is tovább üzemel. Az ősztől sok színház hibrid üzemmódra vált, nyitva hagyják a pandémia miatt létrehozott virtuális nézőterüket is – írta pénteki számában a Világgazdaság.

Eddig a bevételkiesést kompenzálta az online csatorna, mostantól viszont további nézőkhöz juttatja el az előadásokat, és ezáltal pluszbevételt hoz a színházaknak az eSzínház, amely

a nettó jegybevétel 70-90 százalékát utalja át a társulatoknak.

Őszig „nyáresti vetítéseket” tartanak,

szeptemberben megrendezik az első eSzínházi Fesztivált,

és tovább bővítenék a bérletes előfizetők körét, valamint a rögzített előadások kínálatát – mondta az eSzínházat működtető nonprofit szervezet, az Alapítvány a Magyar Színházakért kuratóriumának elnöke, Légrádi Gergely a lapnak.

Közölte, hogy az online előadásokra decemberben, a családi és céges ajándékvásárlások idején volt a legnagyobb az igény. Állandó közönséget jelentettek a külföldön élő magyarok is. A jegyek 10-20 százalékát külföldön vásárolják, tavaly szeptember óta 125 országban nézték meg az eSzínházból streamelt előadásokat. Hasonlóan nagy az érdeklődés a vidéki színházak előadásai iránt a belföldiek körében is, sőt, a két erdélyi színház, a nagyváradi és a marosvásárhelyi bemutatóira folyamatosan jól fogynak a jegyek.

Ezek is érdekelhetik