gyáravatás

2021.08.26. 15:23

Szijjártó: a magyar gazdasági sikerek alapját a versenyképes, innovatív vállalatok jelentik

Tavaly megdőlt a beruházási rekord az országban.

Székesfehérvár, 2021. augusztus 26. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Kis-Márton Vidor vezérigazgató (j) megtekintik a Continest Technologies Zrt. új székesfehérvári gyáregységét 2021. augusztus 26-án. MTI/Vasvári Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítését célzó magyar intézkedések sikerének egyik fontos alapját azok a hazai vállalatok jelentik, amelyek képesek gyorsan alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Continest Technologies Zrt. székesfehérvári gyáravató ünnepségén.

Az innovatív, összecsukható konténereket gyártó cég üzemének megnyitásakor Szijjártó Péter az általa vezetett tárca közleménye szerint kiemelte, hogy a magyar egészségügyi és gazdasági válasz európai és globális összehasonlításban is a legsikeresebbek között volt. Példaként említette, hogy tavaly megdőlt a beruházási rekord az országban.

Aláhúzta, a sikeres gazdasági válasz egyik fontos alapja, hogy mára számos olyan vállalat működik Magyarországon, amely diktálni tudja az új körülmények kialakulásának ütemét.

A Continest beruházásáról szólva elmondta, hogy az új gyáregység 680 millió forintos értéket képvisel és 40 új munkahelyet teremt Székesfehérváron, ahol 2200 konténert tudnak majd legyártani évente.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a Continest konténereinek felhasználása egyre növekszik az egészségi és a védelmi iparban, illetve a rendezvényeken, egyebek mellett Izraelbe is szállítanak bunkereket a terroristák rakétatámadásai elől menedéket keresők számára.

A hazai fejlesztésű konténerek ideiglenes szállásként, irodaként, elsősegélynyújtás céljából, őrhelyként vagy raktárként egyaránt hasznosíthatók. A koronavírus-járvány első hulláma idején Budapesten mindössze 3 óra alatt telepítették és helyezték üzembe az első, ilyen technológián alapuló mintavételi pontot.

A miniszter végezetül kijelentette, hogy a beruházás újabb lépés annak irányába, hogy a magyar gazdasági növekedés év végére elérje az 5,5 százalékot, aminek nyomán a kormány a vissza tudja majd adni a gyermekes családok személyi jövedelemadóját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!