Magyar Falu Program

2021.03.14. 14:55

Igényelhetik a falusi kisboltoknak szánt támogatást a vállalkozók

A támogatás az alapvető élelmiszerek helyben elérhetővé tételére, és gyógyszerek forgalmazására is vonatkozik.

Elindult a regisztráció a falusi kisboltok támogatására a Magyar Falu Program keretében – írja a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos közlése nyomán a Magyar Nemzet.

A Magyar Falu Program negyedik pilléreként meghirdetett 45 milliárd forintos támogatás a kétezer fő alatti településeken működő kisboltok fejlesztését, valamint a korábban bezárt egységek újranyitását segíti.

Gyopáros Alpár megjegyezte: a támogatás infrastruktúra-fejlesztésre, eszközbeszerzésre, ingatlanvásárlásra, illetve foglalkoztatáshoz igazodó bértámogatásra is felhasználható.

A falusi kisboltok támogatása az alapvető élelmiszerek helyben elérhetővé tétele mellett kiterjedhet postai szolgáltatások biztosítására, vény nélkül kapható gyógyszerek forgalmazására és közösségi terek létrehozására is.

a program más elemeihez képest itt nem pályázni kell, hanem szintén digitálisan és egyszerű módon, de egyedi kérelem benyújtásával jelentkezhetnek az érdeklődő gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók vagy szövetkezetek.

– A támogatással kapcsolatos lebonyolító feladatokat ellátó Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. oldalán már megnyílt a lehetőség arra, hogy az érdeklődők egy előjegyzési űrlap kitöltésével jelezzék előzetes igényüket.

A regisztráció lehetővé teszi a személyre szabott tájékoztatást, ugyanakkor nem jár semminemű kötelezettséggel

– hívta fel a figyelmet a kormánybiztos.

Az egyedi kérelmek benyújtására a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül lesz lehetőség, melynek határidejét legkésőbb április 1-jéig felhívásban teszi közzé a támogató és a lebonyolító szerv. A falusi kisboltok támogatásának részletszabályait tartalmazó rendelet megtalálható a kormány weboldalán és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján. A kérelmek beadásához további segítséget nyújt az általános tájékoztató és egy gyakori kérdéseket tartalmazó összefoglaló is, mely szintén elérhető a két szervezet honlapján.

A dotáció infrastruktúra-fejlesztésre, eszközbeszerzésre, ingatlanvásárlásra, illetve foglalkoztatáshoz igazodó bértámogatásra is felhasználható. A falusi kisboltok támogatása az alapvető élelmiszerek helyben elérhetővé tétele mellett

kiterjedhet postai szolgáltatások biztosítására, vény nélkül kapható gyógyszerek forgalmazására és közösségi terek létrehozására is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában