megbeszélések

2020.07.02. 19:55

Palkovics: a fenntartható turizmust támogatja Magyarország és Szlovénia is

A miniszter örömét fejezte ki, hogy számos új javaslatot kaptak a közös fejlesztések erősítésére.

Szlovénia az elmúlt időszakban a fenntartható, zöld turizmusra helyezte a hangsúlyt, ezt a törekvést Magyarország is támogatja – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Budapesten, a szlovéniai turizmust népszerűsítő rendezvényen.

Az eseményen, amelyen jelen volt a hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó szlovén államfő, Borut Pahor is, a miniszter kiemelte: a fenntartható turizmus új szakmai feladat a turisztikai vállalkozások előtt, és Magyarország minden megvalósítható megoldást támogatni fog, amely szolgálja a két ország közötti kapcsolatok fejlesztését e téren.

Szlovénia és Magyarország folyamatosan keresi a lehetőséget a gazdasági kapcsolatok fejlesztésére – mondta, külön kiemelve a technológiai együttműködéseket.

Hozzátette, hogy Szlovénia jelentős eredményeket ért el az automatizált ipari gyártókapacitás fejlesztésében, Magyarország pedig elkötelezett az elektromobilitás fejlesztése iránt.

A miniszter örömét fejezte ki, hogy számos új javaslatot kaptak a közös fejlesztések erősítésére.

Zdravko Pocivalsek gazdaságfejlesztési és technológiai miniszter azt emelte ki, hogy a turizmus országa egyik húzóágazata, az ország GDP-jének 10 százalékát biztosítja.

Magyarországgal jó az együttműködés, a beutazók között a magyarok az ötödik helyet foglalják el – mondta.

Robert Kokalj, Szlovénia Magyarországra delegált nagykövete közölte: az elmúlt két évben háromnegyedével emelkedett a Szlovéniába látogató magyar turisták száma.

Szerinte ez is bizonyítja, hogy a magyarok kedvező véleménnyel vannak a Szlovénia által kínált turisztikai szolgáltatásokról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában